Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'O yasa atom bombası' CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, gelecek hafta Meclis Genel Kurul'una gelecek olan 'İç Güvenlik Yasası'nın çatışmaları artıracağını öne sürdü. "Bu yasa atom bombasıdır, geri çekin" dedi

        TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyenCHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İç Güvenlik Yasası'nın Türkiye'de çatışmaları artıracağını belirterek, yasanın geri çekilmesini istedi. Gelecek hafta TBMM Genel Kurul gündeminde tartışılacak olan yasasınıTürkiye'nin kaldıramayacağını dile getiren Gök, "Buyasayla Türkiye'ye dinamit konuluyor" dedi.

        CHP Grup Başkanvekili Gök sözlerini şöyle sürdürdü:

        - Polis şiddeti giderek artan antidemokratik uygulamalar... Muhtemeldir ki önümüzdeki haftalarda görüşmeleri yapılacak İç Güvenlik Yasası bir atom bombasıdır. Bu yasayı geri çekin. Muhalefeti konuşamaz hale getirmek istiyorsunuz. Türkiye'ye dinamit koyuyorsunuz. Bu bomba patlar, sizlerde yok olursunuz.

        'GÜNDEM BAŞKANLIK DEĞİL İŞSİZLİK'

        - Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasetin yakasını bırakmıyor. Siyasete çok meraklıysan bırak o kaçak sarayda oturmayı, siyasete gir.

        - Türkiye'de getirilen yasalarla yargı, yürütme, emniyet ve silahlı kuvvetlerin idareye bağlandığı bir döneme gidildi. Türkiye'nin gerçek gündemi başkanlık sistemi tartışmaları değil işsizlik sorunu.

        - (Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı kıdem tazminatı açıklaması) İşçilere sesleniyorum 30 günlük ananızın ak sütü gibi helal olan kıdem tazminatının 15 güne düşürülmesi kesinlikle doğru bir uygulama değildir.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ