Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Önemli Alevi kararı CHP'li belediyeler, cemevlerini ibadethane olarak değerlendirecek ve diğer inanç merkezlerine sunulan tüm hizmetler cemevlerine de sunulacak

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisine bağlı belediyelerin cemevlerini ibadethane olarak değerlendireceğini ve diğer inanç merkezlerine sunulan tüm hizmetleri cemevlerine de sunacağını söyledi.Ağbaba, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidar partisinin 'Alevi açılımı' adı altında yürüttüğü çalışmaların sonuçsuz kaldığını savundu.

        Laik ve demokratik bir devlette, nerenin ibadethane olduğuna siyasal iktidar sahiplerinin değil, ancak o inanca sahip insanların karar verebileceğini dile getiren Ağbaba, "Devlet, Alevi yurttaşları hükümetin siyasal duruşuna göre tanımlamaktan vazgeçmeli. Bu sebeple amasız, fakatsız, önkoşulsuz Alevilerin inanç ve ibadetlerini gerçekleştirdikleri cemevlerinin statüsünün tanınması gerekir" dedi.

        İLK ADIM MALTEPE VE DİDİM'DEN

        Bu konuda partisinin yerel yönetimlerinin harekete geçmeye karar verdiğini belirten Ağbaba, şöyle devam etti:

        CHP'li Belediyeler cemevlerini ibadethane olarak değerlendirecek ve diğer inanç merkezlerine sunulan tüm hizmetler cemevlerine de sunulacak. Belediyelerimiz, önümüzdeki şubat ayında yapılacak ilk meclis toplantılarında cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi için gerekli çalışmaları başlatacak. Muhalefet olduğumuz belediye meclislerinde de belediye meclisi üyelerimiz gerekli girişimlerde bulunacaklar.Bu konuda ilk kararı CHP'li Maltepe ve Didim belediyeleri almıştır.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ