Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Doğurduğu bebeği hastaneden çıkar çıkmaz sokağa bıraktı Doğurduğu bebeği sokağa bıraktı

        Fethiye'de E.G isimli 17 yaşındaki genç kız dün gece saat 22:00 sıralarında doğum sancılarının artması sonucu tek başına Fethiye Devlet Hastanesine geldi. E.G hemen doğum servisine alınıp doğumu gerçekleştirildi.

        50 cm boyunda, 3.430 gr ağırlığındaki kız bebeğini sabah saat 08:00 sıralarında kucağına alıp devlet hastanesinin morg kapısından kimseye haber vermeden çıktı. E.G isimli genç kız bebeği bankın üzerinde bırakıp kaçmaya başladı. Polis hastane özel güvenlik görevlileri ile beraber bankın üzerindeki bebeği alıp hemen hastane acil servisine getirdi. Burada yapılan incelemede bebeğin gece hastanede E.G tarafından doğum sonucu dünyaya getirildiği belirlendi. Bebek yapılan sağlık kontrollünün ardından Devlet Hastanesi çocuk servisinde özel bakım altına alındı. Fethiye Emniyet Müdürlüğü Polis Ekipleri küçük yaşta doğum yapan ve bebeğini bırakıp kaçan anneyi Fethiye'de hemen her yerde aramaya başladı.

        AİLESİNİNDE ARADIĞI ORTAYA ÇIKTI

        Fethiye Devlet Hastanesinde doğurduktan sonra bebeği hastane karşısında bırakıp kaçan E.G isimli 17 yaşındaki genç kızın Milas'taki ailesinin de her yerde aradığı öğrenildi. E.G nin ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu ve genç kızın günlerdir arandığı ortaya çıktı. Genç kızın daha önce bir yurtta kaldığı da iddia edilirken hamile kalması nedeniyle ailesinden korktuğu için kaçmış olabileceği ileri sürülüyor. Aslen Milas'lı olan E.G'nin iki yıl önce Fethiye'de bir kız yetiştirme yurdunda kaldığı, sık sık kaçması nedeniyle bir başka ile giderek o ilde yine kız yetiştirme yurdunda kalmakta olduğu öğrenildi.

        DEVLET BEBEĞE SAHİP ÇIKIYOR

        Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü İsa Eseoğlu da, bebeğin devlet korumasına alınacağını söyledi. Eseoğlu konu takibimizde bu konuda bir açıklama yapamayız. Eseoğlu, "Biz evlat edindirme işlemlerini sağlarız. Başka bir bilgi yok" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ