Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Seçimler bizim kimyamızı bozuyor" RTÜK Başkanı Davut Dursun Habertürk'e konuştu

        Aykut YILMAZ/ANKARA

        Seçim döneminde radyo ve televizyon yayınlarının usul ve esasını belirleme yetkisinin, Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) olduğunu anımsatan Dursun, “Her yayın kuruluşu YSK’nın ilan edeceği ilkelere uysun. Sonradan ne RTÜK’ü ne de YSK’yı hedef tahtasına koysun. YSK’nın şakası yok. Bizim kararlarımız yargıya açıktır. YSK’nın kararı, yanlışlığı iddia edilse bile temyiz imkânı olmadığı için kesindir” dedi.

        ‘MUTLU OLMUYORUZ’

        Yayıncı kuruluşlara verilen ceza nedeniyle mutlu olmadıklarını belirten Dursun, seçim dönemlerinde RTÜK’ün “taraf tuttuğu” eleştirilerini de “Bizim herhangi bir grubun yanında veya karşısında olmamız gibi bir şey söz konusu olamaz. Bizim için önemli olan mevzuat ve YSK’nın kararlarıdır. Bu kararları hangi yayın kuruluşu (ister muhalif hareket etsin isterse iktidar yanlısı olsun) ihlal ediyorsa, biz gerekeni yaparız” diye yanıtladı.

        ‘BUZLANSIN DEMİYORUZ’

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin film ve dizilerde reklamların “buzlanması”nın kaldırılması yönündeki sözlerine eğinen Dursun, ‘Biz de buzlansın’ diye bir şey demiyoruz ama ürün yerleştirme sistematiği içerisinde yapılması gerekiyor. Yani herhangi bir düzenleme olmadan gelişigüzel yapılması mümkün değil” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ