Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'İç dinamit paketi' CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İç Güvenlik Yasasının ertelenmesiyle ilgili olarak, geri çekme kararının kalıcı olmasını istedi. Altay bu yasayı, İç Dinamit paketi olarak değerlendirdi

        CHP Grup Başkanvekili Engin Altay,TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İç Güvenlik Yasası'nın bu hafta Genel Kurul'a gelmediğini hatırlatan Altay, "Bu tasarı öz itibariyle keyfi dinleme, gözaltı, aramalarının, hukuk normlarının dışına çıkarak önünü açan bir tasarı. Türkiye'de yeterince daralmış olan demokrasiyi daha fazla daraltmaktan başka bir anlam taşımaz" dedi.

        'VEKİLLER KULLANILMIŞ KAĞIT GİBİ HİSSEDECEK'

        İç güvenlik paketine yönelik eleştirilerini sürdüren Altay şöyle devam etti: İç Güvenlik paketi demektense iç dinamit paketi demek daha doğru olur. Aday listeleri sarayda belirlendiğinde tasarıya parmak kaldıran iktidar milletvekilleri, üçte ikisinin isimlerini göremeyecektir. Kendilerini kullanılan kağıt mendil gibi hissedecekler. Sağduyulu bir tavır bekliyoruz. Bu yasa ile tepki ve protesto hakkı kullanılamaz hale gelecek. Bu yüzden şiddetle karşı çıkıyoruz, çıkacağız. Hiçbir güvenlik kaygısı, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına temel olamaz. Hukuk devleti sıfırlanmaya çalışılıyor. Bu yasa genel kurula gelirse önce Meclis iç güvenliği tehdit altına girecektir. Genel kurulda geçit vermeyeceğiz. Bunun için çok sayıda imkan var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ