Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ardı ardına istifalarını açıkladı.
        1

        AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, 11 Şubat tarihinde başlayan 25. Dönem Milletvekili aday adaylığı başvuru süresinin bugün saat 18.00 itibariyle sona erdiğini ifade ederek, "Başbakanımız ve Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da başvurusunu Konya için gerçekleştirdi. Partimize olan bu teveccühten dolayı tüm aday adaylarımıza çok teşekkür ediyor, sürecin partimiz, şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyorum. İl teşkilatımıza 27’si bayan, 156’sı erkek olmak üzere toplam 183 aday adayı müracaat etti" dedi.

        2

        AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Ataş, bugün saat 13.00 itibarıyla sisteme giren aday adayı sayısının 3 bin 800, kadın aday adayı sayısının 680, engelli aday adayı sayısının ise 450 civarında bulunduğunu, adaylık için müracaat edip parasını yatıranların sayısının ise 4 bin 807 olduğunu bildirmişti.

        3

        AK Parti'de 11 Şubat'ta başlayan aday adaylığı için başvuruları bu gün sona eriyor. Bu nedenle AK Parti Genel Merkezinde "son gün" hareketliği yaşanıyor. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, aday adaylığı başvurularıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        4

        Saat 13.00 itibarıyla sisteme giren aday adayı sayısının 3 bin 800 civarında olduğunu ancak bu sayının her saat hızla artmasının beklendiğini belirten Ataş, kadın aday adayı sayısının 680 engelli aday adayı sayısının ise 450 civarında olduğunu bildirdi. Aynı saat itibarıyla adaylık için müracaat edip parasını yatıranların sayısının ise 4 bin 807 olduğunu ifade eden Ataş, bu rakamların 5 bini geçip 6 bine ulaşacağı tahmininde bulundu.

        5

        Yoğun bir müracaat olduğunu, uzun kuyruklar oluştuğunu kaydeden Ataş, "Bugün müracaatı zannediyorum gece 12.00'ye kadar alacağız. 12.00'den sonra da sisteme girmeye devam edecekler arkadaşlar. Yarından sonra zaten bütün analizleri gerek yaş grubu itibarıyla gerekse cinsiyet veya engelli itibarıyla net sonuçları almış olacağız" diye konuştu. "Başvuru sayısının önceki yıllara oranla nasıl olduğu?" sorulan Ataş, 2011'de toplam müracaat sayısının 5 binin üzerinde olduğunu, şu ana kadarki katılımın bu sayının aşılacağını gösterdiğini söyledi.

        6

        AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ataş, şunları kaydetti: "Tabloya baktığım zaman 3 dönemdir iktidarda olan AK Parti'nin bu dördüncü döneme girerken yoğun bir teveccühün olması, hala AK Parti'nin Türkiye'deki itibarını, güvenilirliğini devam ettirdiğini söyleyebiliriz. Zaten gittiğimiz yerlerde milletimizin, seçmenlerimizin teveccühünden de bunu fark ediyoruz. Adayların teveccühünden de bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Bu da bizim açımızdan mutluluk verici bir tablo. AK Parti kurulduğu günden bu güne kadar girdiği her seçimde en yüksek oyu alarak ve her seçimde de oylarını artırarak bu istikrarlı yolculuğunu devam ettiriyor. İnanıyorum ki 2015 genel seçimlerinde de önceki seçime göre oylarını daha çok artırarak Parlamentoda inşallah hizmet etmeye devam edecek diye ümit ediyoruz."

        7

        "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun herhangi bir başvurusu olup olmadığı?" da sorulan Ataş, henüz sisteme bakmadığını ifade ederek, "Yapmıştır mutlaka. Ben danışmanlarıyla geçen gün görüşmüştüm. Yapmıştır diye düşünüyorum ama tek tek inceleme şansımız olmadı" dedi. "Yine Konya mı olur?" sorusuna Ataş, "Herhalde Konya'dır. Yani kendisi nereden takdir ederlerse tabii. Biz o konuda onun takdir hakkına müdahale edemeyiz. Nereden uygun görürse" yanıtını verdi.

        8

        Ataş, "Hakan Fidan'ın adaylığıyla ilgili bir gelişme oldu mu?" sorusu üzerine ise müracaat edip etmedikleri hakkında ilgili isimler noktasında bir araştırma, inceleme yapmadığını ifade etti. "Başörtülü aday adayı başvurusunda bir artış olup olmadığı?" da sorulan Ataş, bunların hepsinin doğal olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'de uzun yıllar başörtülü hanımefendilerin siyaset yapması engellenmiştir, yasal bir engel olmamasına rağmen engellenmiştir. Onlar demokratik haklarını maalesef kullanamadılar bu seçime kadar. 24. Dönem'de TBMM'deki uygulamayla başörtülülerin de milletvekili olarak Meclise girebilmelerinin önü açılmış oldu. Yani Türkiye demokratikleşme noktasında önemli bir adım atmış oldu" ifadesini kullandı.

        9

        Bir soru üzerine en yüksek aday adayı müracaatı olan illerin başında 88 milletvekiline sahip İstanbul'un geldiğini, burası için 600'ün üzerinde müracaat olduğunu, bu sayının 800-900'u bulmasının tahmin edildiğini ifade eden Ataş, ikinci sırada Ankara'nın, geçen seçimde olduğu gibi üçüncü sırada ise Şanlıurfa'nın yer aldığını, ardından Diyarbakır, Konya, İzmir gibi illerin geldiğini söyledi.

        10

        Aday adaylığı başvurusu yapanların arasında her kesimden isim dikkat çekti. Salim Uslu gibi halen milletvekili olarak görev yapanların yanı sıra, geçmişte SHP ve CHP'den parlamentoya giren Sinan Yerlikaya, İstanbul ve Tunceli; Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Batdal genel merkez kontenjanı için adaylık başvurusunda bulundu. Partiye bugün aday adaylığı başvurusunda bulunanlar arasında, eski HSYK Üyesi Ali Aydın da yer aldı.

        11

        SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

        AK Parti'de, aday adaylığı başvuruları 11 Şubat'ta başlamıştı. AK Parti, aday adaylık başvurusu için özel aidat olarak erkek adaylardan 5 bin lira, kadın adaylardan 2 bin 500 lira alıyor, engellilerden ücret talep etmiyor. Buna göre, AK Parti'nin kasasına yaklaşık 21 milyon TL girmiş olacak. Başvuruların sona ermesinin ardından AK Parti'de, 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında teşkilat temayül yoklaması yapılacak.

        12

        Temayül yoklamasından sonra, 6 Mart'ta parti genel merkezinde, komisyon çalışmaları, aday adaylarına yönelik mülakatlar başlayacak. Merkez yoklamasının esas alınacağı parti adaylarının belirlenmesi ve sıralama tespitine yönelik çalışmalar, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, 23 Mart-7 Nisan tarihlerinde düzenlenecek toplantılarla sonuçlandırılacak.

        13

        SEÇİM ÖNCESİ İSTİFA YAĞMURU

        7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi dün istifa yağmuru vardı. Eski sporculardan akademisyenlere birçok isim ardı ardına açıklama yaptı. Başvurular saat 10 Şubat saat 17.00 itibarıyla sona erdi. İşte istifa eden o isimler...

        14

        Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ile Adalet Bakanlığı Bakanlık Yüksek Müşaviri Adnan Özen, milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

        15

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başmüşavirleri Ali Sarıkaya, Ertan Aydın, Vedat Bilgin ile Emine Nur Günay'ın 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa ettiği bildirildi.

        16

        Başbakanlık Sağlık Koordinatörü Prof. Dr. Celil Göçer ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başmüşaviri Taha Özhan da milletvekiliği aday adaylığı için istifa etti.

        17

        Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

        18

        Çiğdem Erdoğan Atabek: Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

        19

        Yunus Söylet: İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet de başvuru süresinin dolmasına dakikalar kala istifa etti. Söylet, istifa duyurusunu da sosyal medyadan şu sözlerle yaptı: Rektörlük ve memuriyet görevimden 2839 sayılı kanunun 18. maddesi uyarınca istifa ettim. Uzunca bir müddet twitter ortamında olmayacağım.

        20

        Aydın Ünal: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı olan Ünal bürokrasiden ilk seçim istifasını sunan isimdi. Yıllarca Erdoğan'ın beyin takımında yer alan Ünal'ın seçim çalışmalarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanında yer alacağı belirtiliyor.

        21

        Adnan Boynukara: Adalet Bakanlığı yüksek müşaviri. İstifa eden Boynukara’nın Malatya ya da Adıyaman'dan aday adayı olması bekleniyor.

        22

        Hakan Fidan: MİT Müsteşarı... İstifası en çok konuşulan isim oldu. 7 Şubat'ta Başbakanlığa sunduğu istifa dilekçesinde, 10 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere görevinden ayrıldığına yer verdi.

        23

        Ayhan İsen: Enerji Bakanlığı Müşaviri olan İsen, Ak Parti'den milletvekili aday adayı.

        24

        Hasan Albayrak: Başbakanlık Müşaviri koltuğunda oturan Albayrak, Ak Parti'den aday olması beklenen isimler arasında.

        25

        Muammer Muşmal: Merkez Valisi Muşmal, Milliyetçi Hareket Partisi'nden 7 Haziran aday adayı.

        26

        Mehmet Atalay: Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da milletvekili adaylığı için görevinden ayrıldı.

        27

        Hulusi Kılıç: Türkiye’nin eski Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, istifa eden isimler arasında.

        28

        Naci Koru: Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun, Ak Parti’den aday olması bekleniyor.

        29

        Yaşar Uğurlu: Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanlık Müşaviri görevinden ayrılan Uğurlu, Ak Parti'den aday adayı.

        30

        Yalçın Karatepe: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karatepe, CHP’den adaylık için istifa etti.

        34

        İsmail Gündoğdu: Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu akademik çevreden istifa edenler arasında yer alıyor.

        35

        Nihat İnanç: İstifa eden bir başka üniversite yöneticisi olan İnanç, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü'nü bıraktı.

        36

        Süleyman Girgin: Türkiye Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı CHP'den aday adaylığı için istifa etti.

        43

        Cafer Giyik: Van Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Ak Parti'den adaylık için görevinden ayrıldı.

        44

        İbrahim Halil Mutlu: Harran Üniversitesi Rektörü Mutlu, bugün istifasını açıkladı. İki dönemdir rektörlük görevini yürüten Mutlu, "Ak Parti'den aday adayı olmayı düşünüyorum" dedi.

        45

        Halim Orta: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü

        46

        Hamza Yerlikaya: Güreş Federasyonu Başkanı 25. dönem milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. Yerlikaya'nın İstanbul'dan Ak Parti'nin aday adayı olacağı öğrenildi.

        47

        Müminhan Bilgin: Eskrim Federasyonu Başkanı da 7 Haziran öncesi istifasını sundu.

        48

        Naci Ağbal: Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ağbal, da bugün istifa eden isimler arasında. Ağbal istifa açıklamasında, Ak Parti'ye adaylık başvurusunda bulunduktan sonra partinin yetkili organlarının değerlendirmeleri çerçevesinde nereden uygun görülürse canla başla o bölgede çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

        49

        Kadri Yıldırım: Bugün istifasını duyuran isimlerden biri de Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım oldu. Bir basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, HDP adayı olacağını belirtti.

        50

        Okan Gaytancıoğlu: Akademik camiadan görevini bırakanlar arasına Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu da katıldı. Gaytancıoğlu, CHP Edirne Milletvekili Aday Adayı olmak için üniversitedeki öğretim üyeliği görevinden istifa etti.

        51

        İbrahim Halil Kırşan: Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Kırşan da (solda) milletvekilli aday adayı. Bir dönem, MTA Genel Müdürlüğü Fizibilite Etütleri Dairesi Başkanlığı, MTA Genel Müdür Yardımcılığı, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Kırşan, yazılı açıklamasında Batman'dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak üzere istifa ettiğini bildirdi.

        52

        Ali Şekerdağ: Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, milletvekili seçimlerinde Elazığ'dan Ak Parti Milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

        53

        Mustafa Canbey: Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un basın danışmanlığını yapan ve son olarak Basın İlan Kurumu'nda üst düzey yöneticilik yapan Canbey, memleketi Balıkesir'den milletvekili adayı olmak için görevinden ayrıldı.

        54

        Selçuk Çebi: Dünya Şampiyonu milli güreşçi milletvekili adaylığı için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki müşavirlik görevinden ayrıldı. 1982 Araklı doğumlu olan evli ve 3 çocuk babası Çebi, seçimde Trabzon'dan Ak Parti milletvekili aday adayı olmak üzere bakanlıktaki müşavirlik görevinden istifa ettiğini belirtti.

        55

        Hüseyin Yayman: Vatan Gazetesi yazarı ve Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yayman, 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olmak için akademik görevinden istifa etti.

        56

        Kemal Biçerli: MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Biçerli de milletvekili aday adayı olmak üzere istifa dilekçesini verdi. 1962 Eskişehir doğumlu Biçerli, 2010-2011 yıllarında İŞKUR Genel Müdürlüğü yaptı. Biçerli, Hayat Boyu Genel Müdürlüğü'nün 2011 yılında kurulmasıyla birlikte bu göreve atanmıştı.

        57

        Muhammet Balta: Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 25. Dönem Ak Parti Trabzon Milletvekili aday adayı olmak için Bakan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

        58

        Mustafa Kulluk: Aile ve Sosyal İşler Başkanlığı'nda Daire Başkanı olan Kulluk, Ak Parti'den aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere kurumuna istifasını sundu.

        59

        Mücahit Demirtaş: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Demirtaş, Ak Parti İstanbul Milletvekili aday adayı olacak.

        60

        Salih Çelik: Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kırşehir doğumlu Salih Çelik de 10 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere görevinden ayrıldı.

        61

        Yusuf Büyük: 1963 yılında Sivas Zara'da doğan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyük, MEB'de istifasını sunan bir başka isim oldu.

        62

        Alaattin Büyükkaya: 1 Şubat'ta istifasını sunan AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükaya'nın da siyasete döneceği belirtiliyor.

        63

        Osman İyimaya: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Osman İyimaya da istifasını sunmuştu. Osman İyimaya'nın da siyasete gireceği kaydediliyor.

        64

        Gaye Usluer: Prof. Dr. Usluer, Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adaylığı için Osmangazi Üniversitesi'ndeki (ESOGÜ) görevinden istifa etti.

        65

        Nurullah Genç: Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanvekili Genç İstanbul Ak Parti 1'inci Bölgeden milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden ayrılmak için dilekçe verdi.

        66

        Osman Koçaş: Karabük Defterdarı Koçaş da milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

        67

        Refik Tuzcuoğlu: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü. 7 Haziran Genel seçimlerinde Ak Parti'den Konya Milletvekili adayı olmak üzere görevinden ayrıldı.

        68

        Tarkan Akıllı: 2004 ve 2009 mahalli seçimlerinde, Manavgat Ilıca'da MHP'den belediye başkanı adayı olan inşaat yüksek mühendisi Tarkan Akıllı, Antalya milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

        69

        İsmail Aynur: Edremit Ticaret Odası Başkanlık görevinden ayrılan Aynur, basına yaptığı açıklamada, "Milletvekili genel seçimlerinde partim olan CHP'den milletvekili adayı olabilmem için yasa gereği bugün itibariyle görevimden ayrılmış bulunmaktayım" dedi.

        70

        İbrahim Gezer: Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof.Dr. Gezer, istifa kararını sosyal medya hesabından yaptı. Ak Parti'den milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

        71

        Sadık Karakan: Hokey Federasyonu Başkanı Karakan, görevini bırakan isimlerden oldu. Karakan, "Görevimden, milletimize TBMM çatısı altında hizmet etmeye devam etmek üzere Ak Parti Gaziantep milletvekili aday adaylığı için ayrılmış bulunmaktayım" dedi.

        72

        Mehmet Perwer: Kürt sanatçı Şivan Perwer'in kendisi gibi yurtdışında yaşayan kardeşi Mehmet Perwer, 7 Haziran öncesi milletvekili aday adayı oldu.

        73

        Mustafa İsen: Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Mustafa İsen, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

        74

        Kasım Bostan: Başbakanlık Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanı Kasım Bostan da genel seçimlerinde Ak Parti'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

        75

        Recep Kaymakcan: Prof. Dr. Kaymakcan, 2015 Genel Seçimlerinde Çorum'dan Ak Parti milletvekili aday adayı olmak için Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü görevinden istifa etti. Kaymakcan, 4+4+4 eğitim reformunun hayata geçirilmesi sürecinde katkı sağladı.

        76

        Mehmet Özhaseki: Ak Parti Genel Merkezi tarafından milletvekili adaylığına onay çıkan tek Belediye Başkanı olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, 10 Şubat tarihi istifasını verdi.

        77

        Süleyman Karaman: TCDD Genel Müdürü Karaman, milletvekilliği aday adaylığı için son gün istifa eden bürokrasideki en önemli isimlerden biri oldu.

        78

        Vahit Özdemir: Dışişleri Bakanlığı diplomatlarından konsolos Vahit Özdemir, Ak Parti Nevşehir Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

        79

        Akif Özkaldı: Devlet Su İşleri Genel Müdürü Özkaldı 7 Haziran'da aday adayı olan bürokratlar arasına katıldı.

        80

        Ali Edip Budan: Adıyaman'ın Gölbaşı İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan, Malatya'dan Ak Parti milletvekili adayı olmak için kamu görevini bıraktı.

        81

        Cenap Aşçı: Gümrükler Genel Müdürü Cenap Aşçı da milletvekili aday adayı olmak için görevini bıraktı.

        82

        Fatih Metin: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı Metin, istifa dilekçesini Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye sundu. Metin, memleketi Bolu'da Ak Parti'den milletvekili aday adayı olacak.

        83

        Nurettin Akman: Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.

        84

        Veysi Kaynak: Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak son gün istifa dilekçesini sundu.

        85

        Ahmet Doğan: Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin yaptığı baskında yaşamını yitiren Furkan Doğan'ın babası ERÜ öretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan, Kayseri'de Ak Parti'den milletvekili aday adaylığı için bugün görevinden istifa etti.

        86

        Ali Hürata: Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, AK Parti'dan milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini bildirdi.

        87

        Bediha Türkyılmaz: İzmir milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Türkyılmaz çalışma arkadaşlarına gözyaşlarıyla veda etti.

        88

        Fehmi Başaran: Sayıştay Başkan Yardımcısı Fehmi Başaran da 7 Haziran öncesi görevini bırakan kamu görevlileri arasına katıldı.

        89

        Hasan Türkyılmaz: Adapazarı Orman Bölge Müdürü olarak görev yapan, halen Orman ve Su İşleri Bakanlığında Müfettiş olarak çalışan Türkyılmaz, "Düzce'de AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağım" dedi.

        90

        Hüdayar Mete Buhara: Kütahya Vali Yardımcısı At Parti'den milletvekilli aday adayı olacak.

        91

        Abdurrahman Arıcı: Antalya'da bir dönem Ak Parti'den milletvekilliği yapan, geçen dönem de 7'nci sıradan milletvekili adayıyken seçilemeyen Abdurrahman Arıcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevinden Ak Pardi'den Antalya milletvekilliği aday adaylığı için istifasını sundu.

        92

        Ali Tokgöz: Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tokgöz, AKk Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

        93

        Ayhan Karaca: TOKİ Finansman Dairesi Başkanı, 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti'den Çorum milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

        94

        Bilal Çetin: Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Çetin, Ak Parti'den İzmir Milletvekili aday adayı olacak.

        95

        Ercan Türk: Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Türk, AK Parti'den Giresun'da milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.

        96

        Kadir Koçdemir: Merkez Valisi Koçdemir, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde memleketi olan Bursa'dan MHP milletvekili aday adaylığını koyacak.

        97

        Kamuran Özden: Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden de istifa eden isimler arasında yer aldı.

        98

        Mehmet Baykan: Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

        99

        Mustafa Ayhan: Ak Parti Sakarya milletvekilleri ziyaretine geldiğinde nazar boncuğu takmasıyla gündeme gelen Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Ak Parti'den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.

        100

        Salih Altun: Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, AK Parti'den Ardahan milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

        101

        Osman Güneş: Kamu görevlileri için başvuruların dolmasına kısa süre kala İçişleri Bakan Yardımcısı Güneş de istifasını verdi. Güneş, Ak Parti'den aday adayı olacak.

        102

        Dışişleri Bakanlığından İkinci Katip Özdemir, Ankara Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Ayrancı ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Adem Ceylan milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.