Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Defne Joy Foster davası sonuçlandı Kerem Altan'a 2 ay 15 gün hapis

        Sedef ŞENKAL DEMİR / HABERTÜRK

        Defne Joy Foster’in Kerem Altan’ın evinde ölmesiyle ilgili soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasının ardından eşinin “kanun yararına bozma” talebi Yargıtay’ca kabul edilmiş ve dava açılmıştı. İddianamede, Altan hakkında, “yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek” ile “ölüme neden olmak” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

        4 yıldır devam eden duruşmada dün karar günüydü. Foster’in avukatları, Altan’ın üst sınırdan 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Kerem Altan’ın avukatı ise müvekkilinin Defne’nin bir hastalığı olduğunu bilmesinin imkânsız olduğunu belirterek, “Alkolden bayılan bir kişiye yapılacak müdahaleyi yapmış, onu soğuk suya sokmuş, ardından doktor aramaya çıkmıştır. Üstelik Defne, sağlık problemi olan görünüşte değildir. Dans yarışmasında yarışan, enerjik bir insandır. Müvekkilim suçu kasten işlememiştir” dedi.

        Anne Hatice Foster tepki göstererek, “2.5 saat sonra mı çağrıyor ambulansı?” diye bağırdı. Foster, kendisini uyaran hâkime ise “Hanımefendi yüreğim yanıyor. Ben evlat kaybettim” dedi. Hâkim, Kerem Altan’ı önce 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sosyal ilişkileri ve yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle cezasını 2 ay 15 güne indiren hâkim, bir daha suç işlemeyeceği kanaatine vardığını belirterek cezayı erteledi. Hâkim, Kerem Altan’ın 5 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına da karar verdi. Bu karar üzerine duruşma salonunda ağlamaya başlayan Hatice Foster, Hâkim Mehtap Yılmaz’a dönerek, “Niye bu kadar az ceza verdiniz? Sizin de evlatlarınız vardır” ifadesini kullandı. Hâkim Yılmaz, Hatice Foster’e, “Ben de çocuklarım da Defne’yi çok severdik. Verilebilecek en fazla cezayı verdik. Müsterih olun” diye yanıt verdi.

        ‘Olabilecek her yardım için uğraştım’

        Bir celse önce son sözlerini söyleyen sanık Kerem Altan, dans yarışmasında çok iyi performans sergileyen Defne’nin hasta olduğunu bilmediğini belirtmişti. Altan, “Alkolden rahatsızlandığını zannettim. 200 metre ötedeki hastaneye koştum, nöbetçi doktor yoktu. Oradan başka bir kliniğe koştum, orada da doktor yoktu. Ardından ambulans çağırdım. Nöbetçi doktor olsaydı bunlar yaşanmazdı. Olabilecek her yardım için uğraştım” demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ