Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa orduda 230 öğrenci yemekten zehirlendi

        Çoğu öğrenci olan şikayetçiler, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Gölköy Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, olayın araştırıldığını Cumhuriyet Savcılığı'nın da soruşturma başlattığını söyledi.

        Ordu'nun Gölköy İlçesi'nde taşımalı eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencileri dün okuldan eve gidince rahatsızlandı. Gece boyunca karın ağrısı, baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle Gölköy Devlet Hastanesi ile Aile Hekimliği'ne başvuran çoğu öğrenci 230 kişi tedavi edildi. Olayla ilgili olarak Gölköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirten Gölköy Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Kaymakamlık olarak konuyu takip ettiklerini dile getirdi.

        Hastane ve Aile Hekimliği'ne başvuranların büyük çoğunluğunun çocuklardan oluştuğunu, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavileri yapılan kişilerin yedikleri yiyeceklerin de tahlile gönderileceğini belirten Kıyıcı, "Pansiyonu olan okulların haricinde taşımalı eğitimden faydalanan aralarında birkaç öğretmen ve hizmetlinin de bulunduğu 230 kişi hastaneye başvurdu, tedavi edildi. Tahlil sonuçları kesin olmadığı için bir şey söyleyemeyiz. Hayati tehlikesi olan birşey yok. Öğrenciler tedavi edildi gece yarısı taburcu edildi. Konuyla alakalı savcılığın soruşturması sürüyor. İdari olarak biz de inceleme yapıyoruz" dedi. Öğrencilerin okulda verilen etli patates yemeğinden yedikleri belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ