Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eşini ve 2 kızını öldürüp intihar eden Enver Özdemir’in organları bağışlandı

        Mert Neşet MUSLU / HT GAZETE

        İzmir’in Buca İlçesi’nde eşi Mekkiye Özdemir ile kızları Nesrin ve Duygu Özdemir’i uyurken silahla öldüren, ardından da intihar eden 55 yaşındaki Enver Özdemir’in önceki gün beyin ölümü gerçekleşmişti. Aile, Özdemir’in tüm organlarını bağışladı. Ailesinden 3 kişiyi katleden Özdemir’in organları bağış bekleyen 3 kişiye nakledildi.

        2 BÖBREK VE KARACİĞER

        Özdemir’in böbrekleri Şerif Özakçil (33) ve 2 çocuk babası Atilla Çıtak’a (47), karaciğeri ise 3 çocuk annesi Şaziye Sağlam’a (65) can verdi. Özdemir’den alınan korneaların ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldüğü ve uygun kişiye nakledileceği belirtildi.

        ‘BEN DE BAĞIŞLAYACAĞIM’

        Özdemir’in böbreklerinden biri, yaklaşık 1 yıldır haftada 3 kez diyalize bağlanarak yaşayan tekstil işçisi Şerif Özakçil’e (33) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan operasyonla nakledildi. Böbreğin diğeri ise İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Doç. Dr. Ünal Aydın ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla 4 aydır böbrek bekleyen 2 çocuk babası Atilla Çıtak’a (47) verildi. Bilgisayar firmasında yönetici olarak çalışan Çıtak, “Ben de hastaneden çıkınca organlarımı bağışlayacağım” dedi.

        6 YILDIR NAKİL BEKLİYORDU

        İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Özdemir’in karaciğerinin nakledildiği Aksaraylı 3 çocuk annesi Şaziye Sağlam (65) ise kısa sürede ayağa kalktı. 6 aydır nakil bekleyen Sağlam, kendisine uygun karaciğer bulunduğunda hemen operasyona girebilmek için İzmir’den ev kiraladığını belirterek, “Allah’a şükür kendimi çok iyi hissediyorum” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ