Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Öğretmenlerin ek ders ücretini iki katına çıkaran yasa Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Ücretin 9 TL'den 18 TL'ye çıkarılması planlanıyor

        Selvi ÇELİK/EĞİTİM

        Öğretmenlerin ek ders ücretini iki katına çıkaran yasa Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi, sırada genel kurul var. ’Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ kapsamında olan okul ve halk eğitim merkezlerindeki öğretmenler ve yöneticiler için ek ücret dersi yüzde 100 artarken, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlardaki öğretmen ve yöneticilerin, özel eğitim öğrencisine özel olarak açılan sınıflarda görev alan ve cezaevinde görevli olan öğretmenlerin ek ders ücreti ise yüzde 25 oranında artacak.

        900 BİN ÖĞRETMENDEN SADECE 104 BİN

        Geçtiğimiz ekim ayında dershanelerin kapatılması kararı alınmasının ardından okullarda öğrenciler için kurslar açıldı. Bu kursları öğretmenlerin “ek ders” ücreti ile vermesi istendi. 900 bin öğretmenden sadece 104 bin 799’u gece saat 22.00’ye kadar süren bu kurslarda ders vermeyi kabul etti. Ek ders ücretinin iki katına çıkarılması ile kurslarda ders vermek isteyen öğretmen sayısının artması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ