Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Özgecan Aslan'ın babası Habertürk'e konuştu: Kızımın üzerinden idam tartışması yapılmasın

        Türkiye'nin Nabzı programına bağlanan acılı baba MehmetAslan, "Benim kızımın, güzel Özge'min, meleğimin üzerinden herhangi bir idam tartışmasının yapılmasını istemiyorum. Gelecekse getirirler, gelmeyecekse de gelmez" dedi.

        Acılı baba, "Yürüyenler, bağıranlar, yazanlar, çizenler hiç kimse nefreti ve şiddeti dile getirmesin. Bunları konuşmasınlar. Bunlar konuşuluyorsa hala başka Özge'ler ve başka meleklerin kanatları da kırılacak" diye konuştu.

        Baba Aslan şunları söyledi:

        "Bütün meleklerin bu ülkede yaşama hakkı var. Erkek egemen toplumda kadınlar daha da bilinçlendirilmeli. 77 milyon bir araya gelebiliyorsa Meclis'te bu olabilir.

        Her çocuğun ilk öğretmeni anne ve babasıdır. Ben fakirlerin fakiri, gariplerin garibi bir insanım. Bir insana yapılan kötülük bütün insanlığa yapılmıştır. Kızımla hayalimiz aynıydı. İnsanların bilinç seviyelerinin yükselmesini istedik.

        Dünyayı değiştirmek için var gücüyle çalışan devlet adamları ve siyasetçiler var. Ben şunu öğrendim, dünyayı kimse değiştiremez. Değiştirmek istiyorlarsa bunun bir tek yolu var. Dünyanın yönünün tersine doğru dönmesini sağlamaları gerekiyor. Bunu da yapamayacaklarına göre, geriye sadece bir tek şey kalıyor. Eğer kişi kendini ve düşüncelerini değiştirirse, karşıdakine arkadaşına, dostuna, erkeğe, kıza, küçük ya da büyüğüne kin gütmeden sevgiyle, saygıyla, merhametle şefkatle yaklaşırsa dünya değişmeye başlar.

        Yürüyenler, bağıranlar, yazanlar, çizenler hiç kimse nefreti ve şiddeti dile getirmesin. Bunları konuşmasınlar. Bunlar konuşuluyorsa hala başka Özge'ler ve başka meleklerin kanatları da kırılacak. Konuşulması gereken bir tek şey var. Ben şu anda ne yapıyorum? İyiyi, doğruyu, güzeli yapabilmek için sabah kalkıp işlerine okullarına gidecekler. Giderken "Ben bugün insanlara nasıl yardımcı olabilirim?" diye sorsunlar. Bütün insanlar bunu sorarsa, "ben insanları mutlu edebilirim?" diye kendine sorarsa, o zaman herkes mutlu olur. Problem kalmaz."

        Özgecan Aslan'ın öldürülmesi tüm Türkiye'yi ayağa kaldırıldı. Türkiye'nin Nabzı programında kadın cinayetleri ele alındı. Programatelefonla bağlanan sanatçı Hülya Koçyiğit, Demet Akalın ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatman Şahinkonuya ilişkin görüşlerini dile getirdi.

        Sanatçı Demet Akalın, idam tartışmalarına değinerek "Baba gibi güzel konuşan insanlar daha fazla olacak. Babayı dinledikten sonra ben bile yazdıklarımdan şu an utandım. İlk başta idam gelsin falan diyordum. Kimbilir onun içi nasıl yanıyordur. Biz kadın olarak bu kadar yandık, parçalandık, içimiz hala dağlanıyor. Onlar öyle aile olarak böyle düşünüp bunları dile getirmeleri. İdam lafımdan utanıyorum" ifadelerini kullandı.

        Kendi yaşadıklarını anlatan Akalın, "Genç kızlığımda, baba olmadığı için annem beni tek başına büyüttüğü için laf atıldığında çarşıdan bir sokaktan geçtiğimde eve dönerken asla o sokaktan tekrar aynı lafları duymamak için geçmezdim. Her kadın gibi iş yaşantınızda, özel yaşantınızda, oturduğunuzda semtte illaki böyle şeylere maruz kalıyorsunuz. Ben sanat yaşantımda birebir böyle bir şey olmadı. Beren, kendi duygularını anlatmış okuduğumda inanamadım" dedi.

        Sanatçı Hülya Koçyiğit, "Şu anda sadece Özgecan'ın annesi babası ağlamıyor. Toplum olarak yüreğimiz yanıyor, kanıyor adeta. Çünkü hep kadınlar mağdur. Her şeyden başsağlığı diliyorum. Kadın olarak ben bu canavarların, bu sapıkların yaptıklarından ötürü insanlığım adına utanıyorum. Toplumun bu konuda daha bilinçli daha uyanık olması gerektiğini düşünüyorum. Bu katillere de en ağır cezaların verilmesini diliyorum. Cezalar var kanunumuzda ama affedilmemeli bu tür caniler. İbret olması dile düşünüyorum. Toplum olarak zihniyet dönüşümüne ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

        Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatman Şahin, "İdamla alakalı sayın Bakan açıklama yaptıktan sonra ben görüşümü belirttim. "İdamın şu an toplumsal vicdanda karşılığı var" dedi. Ama uluslararası hukukta, uluslararası platformda bunun hep birlikte tartışılması lazım. Avrupa Birliği ülkeleri de cinsel suçlarla ilgili mücadele ediyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ