Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İstanbul Valiliği'nden kar tatili açıklaması, Valilik okulları tatil etmedi ilçelerde kararı kaymakamlara bıraktı 17 ilçede okullar tatil edildi

        Valilik'ten yapılan açıklamada, kentte görülen yoğun kar yağışının etkisini kaybettiği aktarıldı.Valilik'ten yapılan açıklama şöyle:

        "İlimizde yoğun kar yağışı etkisini kaybetmekte olduğundan yarın (cuma günü) eğitim ve öğretime devam edilecektir.Ancak ilçelerimize yağan kar miktarındaki farklılıklar ve ara sokaklarda devam eden kar temizleme çalışmalarının mevcut durumuna göre eğitim ve öğretime devam edilmemesi hususunda karar, İlçe Kaymakamlıklarımızın yetkisine bırakılmıştır" denildi.

        20 ŞUBAT'TA HANGİ İLÇELERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ?

        Alınan bilgiye göre, İstanbul Valiliğinin eğitim ve öğretime devam edilip edilmemesi kararı yetkisini kaymakamlıklara bırakmasının ardından, yağan kar miktarındaki farklılıklar ve ara sokaklarda devam eden kar temizleme çalışmalarına göre, bazı kaymakamlıklar okullarda tatil kararı aldı.

        Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çekmeköy, Esenyurt, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Sancaktepe, Sultanbeyli, Çatalca, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Eyüp ilçelerinde, kaymakamlıklarca eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

        KARMAŞADASOSYAL MEDYA İMDADA YETİŞTİ

        Valiliğin kararından sonra, veliler ve öğrenciler ilçe kaymakamlıklarının resmi internet sitelerine yüklenince, kaymakamlıkların sitelerine uzun süre erişim sağlanamadı.

        Çoğu ilçe kaymakamı, Twitter veya Facebook hesabı üzerinden tatil kararını açıkladı. Bazı belediyeler ile ilçe milli eğitim müdürlükleri de yine sosyal medya üzerinden tatil kararını öğrencilere ve velilere duyurdu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ