Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir Alsancak Devlet Hastanesi'nin yüzde 90 engelli raporu verdiği Osman Toktaş'a GATA 'Sağlam' raporu verdi

        Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi'nde (EGE TEKO) düzenlenen basın toplantısında Osman Toktaş'ın yüzde 90 zihinsel engelli olduğuna dair Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi'nden alındığını gösteren rapor ile Toktaş'ın yoklama kaçağı olduğunu bildiren çağrı kağıdı ve GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nden verilen sağlam raporu gazetecilere dağıtıldı.

        ENGELLİ MAAŞI ALIYOR

        Burada konuşan 27 yaşındaki Toktaş, kendisine 2008 yılında Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi'nden yüzde 90 oranında zihinsel engeli raporu verildiğini, annesi Cemil'e Toktaş'ın engelli bakım ücretinden yararlandığını, kendisinin de engelli maaşı aldığını söyledi.

        Askere alma sevk kağıdı ile "şok" yaşadığını ifade eden Toktaş, en geç 25 Şubat itibariyle Zırhlı Birlik Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı Etimesgut Ankara adresinde bulunması gerektiğini belirtti.

        'BELGE SAHTE DEDİLER'

        Çağrı kağıdını alınca ilgili askerlik şubesine gittiklerini ifade eden Toktaş, burada gösterdiği engelli belgesinin sahte olduğunun söylendiğini ve GATA'ya sevk edildiğini anlattı. GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nden kendisine verilen sağlam raporuyla askere çağrıldığını belirten Toktaş, "Benim numara yaptığımı söylüyorlar. Alsancak Devlet Hastanesi'nden 2008 yılında rapor aldım. Bana Başbakanlık tarafından engelli kartı verdiler ama askere gitmek için çürük vermediler" diye konuştu.

        'ASKERLİK YAPMAK İSTERİM AMA...'

        Askere gitmek için hazırlıklarını tamamladığını belirten Toktaş, kendisinin askerlik heyecanı yaşadığını, vatani görevini yapmak istediğini ancak durumunun buna müsaade etmediğini iddia etti.Toktaş, yarın birliğine teslim olacağını, annesinin "oğlum gidecek, tek başına nasıl yapacak?" endişesi yaşadığını kaydetti.EGE TEKO bünyesinde eğitim veren Güven Aksaray ise 35 yıllık özel eğitimci olduğunu, Osman Toktaş'ın bu haliyle askerlik yapamayacağını savundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ