Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Polisi bekleyen gizli tehlike: Bulaşıcı hastalık

        Müslim SARIYAR

        Yakalandığı sırada parmağında kanama olduğu belirlenen zanlıyı gözaltına alan polis memuru tespit edilip hastaneye yönlendirildi. Yapılan tetkikler sonucunda polis memurunda AIDS virüsüne rastlanmadı.

        Şenel Akalp, İstanbul Avcılar’da 27 Nisan 2014 tarihinde bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlıları cesedi testereyle parçaladı. Ardından cesedin bulunduğu evi benzin dökerek ateşe verdi. Saldırganlar kaçtı. Zanlıların izi Bursa’da bulundu. Zanlılar kendilerini gözaltına almak isteyen polise direndi. Bunun üzerine polis memurları, şüphelileri zor kullanarak gözaltına alabildi.

        İstanbul’a götürülen ve yaşanan arbede sırasında parmağında kanama olan zanlılardan N.T., yapılan tahliller sonucunda AIDS’li çıktı. İstanbul Polisi hemen Bursa Cinayet Büro Amirliği’ni uyararak, olay günü N.T.’yi gözaltına alan polis memurunun acil hastaneye gitmesini bildirdi. Söz konusu polis tespit edilerek hastaneye yönlendirildi. Polis memurunda yapılan testler sonucunda AIDS virüsüne rastlanmadı. Ancak olayın duyulması nedeniyle bir süre arkadaşları ile ailesi, polis memurundan uzak durdu.

        ŞIRINGADAN HEPATİT B OLDU

        2010 yılında da İstanbul Bahçelievler’de şüphelendikleri 2 kişinin üzerinde eroin ve şırınga bulan polis, bulunan şırıngayı incelemek üzere Kriminal Şube Müdürlüğü’ne göndermişti. Kriminal Şube’de bir polis memurunun parmağına incelemek istediği şırınga batmıştı. Bir süre sonra rahatsızlanan polis memuruna hepatit B virüsü bulaştığı ortaya çıkmıştı.

        Uzun süre tedavi gören polis memurunu, meslektaşlarının uzak durarak dışladıkları öğrenildi. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, polisin gözaltılar sırasında bulaşıcı hastalıklar nedeniyle risk altında olduğunu belirterek, “Özellikle Ahlak Büro Amirliği’nde görev yapan polis memuru arkadaşların bu tür bulaşıcı hastalıkları kapma riski daha fazla. Aynı şekilde diğer birimlerimizdeki arkadaşlarımız da tehlikeyle karşı karşıya. Çünkü çoğu gözaltılarda sadece darp ve cebir raporu alıyoruz. Ancak ölüm ve cinayet gibi suçlarda genelde kan örneği alınıyor. Böylelikle bu tür hastalıklar çıkıyor. Hemen temasta bulunan arkadaşlar uyarılarak tedavi almaları sağlanıyor” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ