Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayseri'de Valide Hasanova iki çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor

        Valide Hasanova, 2010 yılında Azerbaycan'dan Kayseri'ye turist olarak geldi. Burada, Zeki Ejder'le (35) tanışan Hasanova, bir süre flört ettiği adamla evlendi.

        Çiftin bu evliliğinden, Zeynel Emin Ejder (3) ve Zeynep Ejder (2) dünyaya geldi. Kocasının yüzde 90 özürlü olması nedeniyle, maddi sıkıntı çekmeye başlayan çift, Ejder'in ailesinden kalan, Melikgazi ilçesi Köşk Mahallesi Gazanfer Bilge Caddesi üzerinde bulunan eve yerleşti.

        Ancak, zorlu kış günlerinde yağan kar ve yağmur nedeniyle, yıkılma tehlikesi bulunan evde, aile sıkıntı yaşamaya başladı. Valide Hasanova, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi. Evin yıkılmasından kaygılandığını belirten gözü yaşlı kadın, ölümle sonuçlanmadan önce yetkililerin sesini duymasını istedi.

        Yağmurlu günlerde evi sürekli su bastığını, kışın farelerden yazın da yılanlardan dolayı, çocuklarının rahat uyuyamadığını ifade eden anne Hasanova, gözyaşları içinde şunları söyledi:"Yağmur yağdığında evimi su basıyor. Çocuğumun bacağını fare ısırmış. Çıkılmaz bir durumda kaldım. Evin, çocuklarımın üzerine çökmesinden korkuyorum. Ölümle sonuçlandığında mı sahip çıkılacak? Başbakanımızdan, cumhurbaşkanımızdan, sesimi duyan bütün devlet büyüklerimden yardım istiyorum. Bu çocuklarıma yazıktır. Ben Azeri vatandaşı olarak utanıyorum bu yaşantıdan. Yardım edin bize lütfen. Kurtarın bizi bu hayattan, evim harabeye dönmüş. Artık, sıcak bir yer bulup da, çocuğumu oturtamıyorum. Yemek pişirecek yerim yok. Mutfağım, evim su içinde. Gece yağmurdan dolayı, tavan patladı. Çocuğumun üstü hep ıslandı. Yalvarıyorum size, sesimi duyun Allah Rızası için. Bende çocuklarımı temiz yerde yaşatmak istiyorum. Benim de çocuklarımın geleceği var. Lütfen sesimi duyun. Bütün yardımseverlere yalvarıyorum, duyun sesimi. İki çocuğum var. Eşim hasta. Ev üstümüze çökünce mi yardım edecekler? Bana diriyken sahip çıksınlar. Bizi bu dertten kurtarsınlar. Gece farelerden dolayı yatamıyorum. Yağmur yağdığı zaman çocuklarımın üzerine su dökülmesin diye, sabaha kadar nöbet tutuyorum.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ