Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'de 4 aylık bebeklerinin ölümüne neden olmakla suçlanan anne ve baba adliyeye sevk edildi

        Beycan ÜÇKARDEŞ / MERSİN

        Mersin'de evde yalnız bırakılan 4 aylık Damla'nın annesi İlknur Arslan ifadesinde, bakamadıkları için bebeklerini devlet korumasına vermek istediğini, ancak eşinin buna karşı çıktığını ve kendisini dövdüğünü söyledi.

        Bu nedenle eşini savcılığa şikayet ettiğini belirten genç kadın, eşine evden uzaklaştırma cezası verildiğini söyledi. Adliyeye sevk edilen Arslan çiftinden, anne İlknur Arslan adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, baba Yıldırım Arslan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Mersin'de iş aramak için evde yalnız bıraktıkları 4 aylık bebeklerinin ölümüne neden olmakla suçlanan anne-baba adliyeye sevk edildi.

        Emniyet Müdürlüğü'nden elleri birbirine kelepçeli olarak çıkartılan İlknur (27) ve Yıldırım Arslan çiftinin, rahat tavırları dikkat çekerken, zanlılardan İlknur Arslan, gazetecilerin, 'Vicdanınız sızlamıyor mu? Bebeğinizin ölümüne neden oldunuz' şeklindeki sorusuna, "Bebeğim ölmedi" diye yanıt verdi.

        Garson olarak çalıştığı kafeteryada polis tarafından gözaltına alınan İlknur Arslan, Cinayet Büro Amirliği'nde ifade verdi. Arslan, "Sabah çocuğumu emzirdim. Süt dolu biberonu eşime verdim ve çıktım. Durumumuz iyi olmadığı için bebeğe bakamıyorduk. Devlet korumasına, yuvaya verelim diyordum, eşim istemiyordu ve bu konuda kavga ediyorduk. Bu nedenle beni bir kaç kez dövdü. Eşimden şikâyetçi olmuştum, mahkeme de kendisine bir süre evden uzaklaştırma vermişti. Ancak bu karara uymadı" dedi.

        Bulduğu gündelik işlerde çalışan Yıldırım Arslan da ifadesinde, eşinin giderken bebeği bakması için kendisine bıraktığını belirterek, "Bebeğimiz biberonla süt içiyordu. İş aramak için iki saatliğine dışarı çıktım. Eve döndüğümde uyuyordu. Yeniden evden çıktım. Akşam geldiğimde cansız yatıyordu. Nasıl öldüğünü bilmiyorum, olaydan 5 gün önce de çocuğu evde yalnız bırakıp çıkmıştık" diye konuştu.

        Arslan çiftinin uzu süredir işsiz oldukları, yaşadıkları iki odalı gecekondunun 250 lira olan kirasını aylardır ödeyemedikleri, ev sahibi ile bu konuda sorun yaşadıkları öğrenildi. 2,5 yaşındaki büyük kızları Yağmur'a da bakamadıkları için, aynı mahallede oturan İlknur Arslan'ın babası Enver Erseçkin'in torununa baktığı belirtildi.

        Bu arada, 4 aylık bebeklerinin ölümüne neden olmak suçundan adliyeye sevk edilen Arslan çiftinden, anne İlknur Arslan adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, baba Yıldırım Arslan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Minik kız çocuğunun cenazesi ise, dün sessiz sedasız Güneykent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Mersin'in Toroslar İlçesi Çukurova Mahallesi 221. Cadde 78 numaralı evde yaşayan ve 2,5 yaşındaki Yağmur ve 4 aylık Damla adlı iki kız çocuğu sahibi olan Yıldırım ve İlknur Arslan çiftçi, büyük kızlarını aynı mahallede oturan dede Enver Erseçkin'e, 4 aylık bebeklerini evde tek başına bırakarak iş bulmak için sabah evden ayrılmıştı. İddiaya göre evde yalnız bırakılan küçük bebek kendi kusmuğunda boğularak hayatını kaybetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ