Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kırklareli Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Ramazan Fırat’ın ölümü sırrını koruyor

        HABERTÜRK

        Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu 1’nci sınıf öğrencisi Ramazan Fırat, iddiaya göre aynı evde kaldığı 3 ev arkadaşı tarafından uyandıklarında ölü olarak bulundu. Ev arkadaşları H.Ç. (19), C.T. (21), ve M.K. (21), 112’yi arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri Fırat’ın öldüğünü tespit ederek polis ekiplerine bilgi verdi.

        KAPIDA ZORLAMA YOK

        Evde inceleme yapan polis, Fırat’ın boynundan bıçaklandığını, ellerinde de kesikler olduğunu evin kapılarında zorlama olmadığını tespit etti. Polis, H.Ç. , C.T., ve M.K.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerin ilk ifadelerinde, gece 03.00’e kadar birlikte oturduklarını daha sonra ise uyuduklarını söyledikleri öğrenildi. Zanlıların pazar günü öğle saatlerinde uyandıklarında arkadaşlarını yerde hareketsiz bulduklarını iddia ederek, gece de herhangi bir ses duymadıklarını anlattıkları öğrenildi. Fırat’ın ölümü, memleketi Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde büyük üzüntü yarattı. Savcılık ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen Ramazan Fırat’ın cenazesi ailesi tarafından teslim alınarak memleketi Adıyaman’a götürüldü.

        'ADALET İSTİYORUZ'

        Anne Sabiha Fırat, oğlunun tabutuna sarılarak zılgıtlar eşliğinde gözyaşları döktü. Baba Abuzer Fırat, oğlunun katillerinin bir an önce adalet önünde hesap vermelerini beklediklerini ifade ederek, sadece adalet istediklerini dile getirdi. Baba Fırat, “Bir hafta önce gitmişti. Kim niye yaptı, nasıl kıydı oğluma? Oğlumu bıçakla kesen katillerinin asılmasını istiyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Fırat’ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ