Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'da 20 yaşındaki Deniz Aktaş, birlikte yaşadığı 40 yaşındaki Lokman Barış Çelik tarafından öldürüldü

        Soner ÖZCAN/ANTALYA

        Kadın cinayetlerine Antalya'da bir yenisi daha eklendi. 41 yaşındaki Lokman Barış Ç. (Çelik), kıskançlık nedeniyle tartıştığı 21 yaşındaki sevgilisi Deniz Aktaş'ı başından ve kalbinden 3 kurşunla vurarak öldürdü. Daha önce iki evlilik yaptığı öğrenilen zanlı, cinayetin ardından polise teslim oldu. Deniz Aktaş'ın, Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan cinayetinin ardından Facebook'ta kadın cinayetlerine karşı paylaşımda bulunduğu görüldü.

        3 KURŞUNLA ÖLDÜRDÜ

        Olay dün sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi'ndeki Sezerler Sitesi'nde meydana geldi. İnternet kafe işletmecisi Lokman Barış Ç., iddiaya göre bir yıldır birlikte yaşadığı Deniz Aktaş'la gece Facebook'taki arkadaş listesi yüzünden tartıştı. Barış Ç., tartışmanın ardından genç kadını darp etmeye başladı. Genç kadının "Beni kurtarın" çığlıklarının ardından 3 el silah sesi duyan komşuları, polisi arayarak durumu bildirdi.

        POLİSE TESLİM OLDU

        Olay yerine giden polis ekipleri, zili çalarak kapının açılmasını istedi. Lokman Barış Ç., kapıyı açmayınca operasyon için olay yerine özel harekat polisleri sevk edildi. Özel harekat polisleri, kapıyı kırmaya hazırlanırken zanlı kapıyı açarak ruhsatsız silahıyla birlikte teslim oldu. Eve giren polis ekipleri, yatak odasında Deniz Aktaş'ı kanlar içerisinde buldu. Sağlık ekipleri, genç kadının yaşamını yitirdiğini belirledi. Aktaş'ın cenazesi Adli Tıp morguna kaldırılırken, Lokman Barış Ç., ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        KISKANÇLIK KRİZİ

        Daha önce iki evlilik yaptığı ve iki evliliğinden de birer çocuğu olduğu öğrenilen Lokman Barış Ç.'nin, bir yıldır internet kafesinde çalışan 21 yaşındaki Aktaş'la birlikte yaşadığı öğrenildi. Zanlının, ikinci eşinin, ikilinin ilişkisini öğrendiği için boşandığı belirtildi. Lokman Barış Ç.'nin emniyetteki ifadesinde, kız arkadaşı Deniz Aktaş'ın Facebook'taki arkadaş listesi yüzünden tartıştıklarını, kıskançlık krizine girdiğini ve kendini kaybederek cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi.

        "CANİLERE LANET OLSUN"

        Öte yandan Deniz Aktaş'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki kişisel sayfasında, Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın, Özgecan Aslan'ın katledilmesinin ardından yaptığı "Kadını aşağılayarak hedef gösteren mide bulandırıcı zihniyet ve katilleri aklayarak vahşeti teşvik eden sözde adalet sistemleri her gün yeni bir kadın cinayetini çağırıyor. Özgecan bu kokuşmuş vahşi düzenin kurbanı. Canilere de bu düzene de lanet olsun. Değiştirmek boynumuzun borcu olsun" yorumunu paylaştığı ve üzerine ‘anlayana' notunu düştüğü görüldü.

        SON GÖRÜNTÜLERİ

        Deniz Aktaş'ın Facebook'ta paylaştığı bir videoda ise, Lokman Barış Ç., Aktaş'ın elindeki tepsi ve kahve bardaklarını kastederek, "Bunu alırsak, yarın bana kahvaltı hazırlayıp yatağa getirecek misin?" diye soruyor. Aktaş'ın "Getireceğim" yanıtı üzerine "Söz mü?" diye soran Barış Ç., "Beni seviyor musun?" diye soruyor. Aktaş, "Seviyorum" cevabını verdikten sonra Barış Ç. "Ben de seni seviyorum" diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ