Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da boşandığı eşi Özlem Işık'ı ‘Canavarca his’le öldürmekten yargılanan Kamil Çolak'a ağır tahrik indirimi uygulandı

        Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Kamil Çolak için cumhuriyet savcısı mütalaada; Çolak ile Özlem Işık’ın çocukları göstermeme ve H.A. ile olan ilişkisi nedeniyle aralarında tartıştığı, tartışmanın ardından Çolak’ın hem Işık’ı evine bırakmak hem de çocuklarını görmek istemesi üzerine birlikte yola çıktıkları belirtildi.

        Ancak çift Gödene mevkiine geldiklerinde Çolak’ın çocukları görmek istemesinde ısrar etmesi sonucu Işık’ın “Çocuklarım senden değil” dediği ifade edildi.

        Bunun üzerine sanığın, aracında bulundurduğu bıçakla Işık’ı önce göğsü ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayıp araçtan indirerek yolun kenarına attığı, sonra da kadının üzerinden otomobille geçip kaçtığının anlaşıldığı belirtildi. Işık’ın otopsisinde karnında oto lastik izlerinin tespit edildiğini kaydeden cumhuriyet savcısı, sanık Çolak’ın, Işık’ı ‘canavarca hisle kasten öldürdüğüne’, ancak Işık’ın sanığa “Çocuklarım senden değil” demesiyle olayın haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirerek 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istedi.

        Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün son kez hâkim karşısına çıkan ve son sözü sorulan Çolak, “Pişmanım. Beni bu hale onlar getirdi. Onlar gibi kötü yürekli olmadığım için şükrediyorum’’ dedi. Mahkeme heyeti tarafından ilk önce müebbet hapis cezasına çarptırılan Çolak’ın cezası, olayı ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle 18 yıla indirildi.

        Olay, 25 Nisan 2014 tarihinde merkez Meram İlçesi Gödene Mahallesi’nde meydana geldi. Kamil Çolak (34), kavga ettiği eski eşi 2 çocuk annesi Özlem Işık’ı (31) dövüp 6 yerinden bıçaklayarak yol kenarına atmış, daha sonra da otomobiliyle üzerinden geçmişti

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ