Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 12 Eylül darbesi sonrasında idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun annesini canlandıracak olan Hülya Avşar’a, MHP tabanından da tepki geldi.

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        “Veda Mektubu-Ankara Yazı” adlı filmde, 12 Eylül darbesi sonrasında idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun annesini canlandıracak olan Hülya Avşar’a, MHP tabanından da tepki geldi. Avşar’ın eski eşi Kaya Çilingiroğlu’na ulaşan bazı aracılar, ülkücü tabanın duyduğu rahatsızlığı iletti.

        Avşar’ın, çekilmesi isteniyor. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Avşar’ı sert bir dille eleştirerek, “Ello kızı Malakan’a yakışacak rol aslında bölücübaşının akrabalarını canlandırması olacaktır” demişti. Avşar da Büyükataman’a “Sana ne lan! Bekliyorum sete” mesajıyla karşılık vermişti.

        Avşar, ülkücü tabanda da rahatsızlık yarattı ve farklı yollardan filmden çekilmesi konusunda mesajlar gitmeye başladı. Avşar’ın eski eşi Kaya Çilingiroğlu’na sözü geçen aracılar yoluyla ülkücü camianın duyduğu rahatsızlığın ve hassasiyetin uygun bir dille iletildiği belirtildi. Büayükataman, “Bu oyunun içinde olan TRT’dir. Devlet kurumu TRT’nin seçim öncesi AKP’nin aklı sıra milliyetçi tabandan oy devşirmesine imkân sağlayabileceğini varsaydığı bir şehidimizle ilgili yapılan bu kurgu planlıdır” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ