Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, 7 Haziran seçimlerinde MHP'den Tunceli aday adayı olacağını açıkladı

        Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Almanya'nın Duisburg kentinde faaliyet gösteren Duisburg Merkez Ülkü Ocağı'nın davetlisi olarak dün akşam bir konferans verdi.Türkiye'deki gelişmeleri iki saati aşkın bir sunumla anlatan Zeybek, konferans sonrası habercilerin sorularını yanıtladı.

        'MHP'NİN ORADAN ADAYI BİLE ÇIKMIYOR'

        Genel seçimlerle ilgili bir soru üzerine Tunceli'den milletvekili aday aday olacağını söyleyen Zeybek, "Birileri diyorlar ki ya Devlet Bahçeli'ye mi oy vereceğiz. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlara göre, secim barajını aşacak dört parti görünüyor. Artık büyük bir ihtimalle bölücü parti de, barajı aşıyor. Bu durum karşısında Türk milliyetçilerinin, partilerine oy vermek için nazlanmalarının ve mazeret üretmelerinin hiç bir anlamı kalmamıştır.

        Ben de sırf bu inançla, MHP'den hiç bir gelecek ya da bakanlık beklemeden, MHP'nin seçimi kazanamayacağı bir kentti Tunceli'yi seçtim. Herkes biliyor MHP'nin adayı bile çıkmıyor oradan. Böyle bir yerden aday adayı olduğumu ilan ediyorum, ayın 12'sinden sonrada dosyamı partiye teslim edeceğim. Eğer adaylığım kabul edilirse, gidip Tunceli'de çalışacağım" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ