Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ahmet Kaya'ya çatal atılmasını klip haline getiren Mehmet Arpak'ın kızı Rohif Arpak kayboldu. Aile kaçırılmış olmasından endişe ediyor

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        Şarkıcı Arpak kardeşlerden Mehmet Arpak’ın 14 yaşındaki kızı Rohif Arpak, önceki gün sabah evden çıktıktan sonra esrarengiz bir şekilde kayboldu. Ortaokul öğrencisi olan Rohif’in evden ayrıldıktan sonra okul servisine binmediği anlaşıldı.

        Okul çıkışında Rohif’in Ümraniye’deki evine dönmemesi üzerine harekete geçen aile, defalarca kızlarının cep telefonunu aramalarına rağmen yanıt alamadı. Rohif’in cep telefonunun sürekli kapalı olduğu öğrenildi. Bunun üzerine Mehmet Arpak, Dudullu Çocuk Büro Amirliği’ne başvurarak kızının okula gitmediğini bulunmasını istedi.

        Kızının hayatından endişe ettiğini söyleyen Arpak, kaçırılmış olabileceğini de belirtti. Genç kızın yakın çevresini mercek altına alan polis, Rohif’in kaçırılmış olabileceğini değerlendiriyor.

        ‘Yedi Renk’ isimli ilk kasetlerinde Kürtçe, Türkçe ve Lazca türküler seslendiren Ekrem ve Mehmet Arpak kardeşler, Ahmet Kaya’nın Türkiye’yi terk etmesine neden olan 1999 yılında Magazin Gazetecileri Derneği’nin ödül gecesinde yaşanan çatal bıçak atma olayını klipleştirmişti.

        Bu olayın ardından hedef haline geldiklerini öne süren Arpak kardeşler, bir televizyon programında Kürtçe şarkı söylemek istemeleri üzerine sunucu tarafından engellendiklerini öne sürmüşler ve programı terk etmişlerdi.

        Ekrem Arpak, geçen yıl kimliği belirsiz kişiler tarafından darp edilmişti. Geçen yıl ağustos ayında bir internet sitesinde, uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradıkları şeklinde haklarında asılsız haberler çıkan Arpak kardeşlerden Ekrem Arpak’ın öldürüldüğü öne sürülmüştü. Daha sonra böyle bir saldırının olmadığı ortaya çıkmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ