Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şahika Ercümen, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü nedeniyle Majestic’e dalarak tüm şehitlerin anısına çelenk bıraktı.

        Dünya Serbest Dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü nedeniyle 24 metre derinlikteki ünlü İngiliz savaş gemisi Majestic’e dalarak tüm şehitlerin anısına çelenk bıraktı.

        Katılım bankası Türkiye Finans öncülüğünde, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’nda farklı bir etkinliğe imza atıldı. Dünya Serbest Dalış rekortmeni olan Şahika Ercümen, dün Çanakkale’de bir saygı dalışı gerçekleştirdi. Ercümen, bir asır önce Çanakkale Boğazı’nda Türk askerlerinin yoğun topçu ateşi sonrası vurulup batan ve 24 metre derinlikte bulunan İngiliz savaş gemisi Majestic’e ulaşıp, tüm şehitlerin anısına çelenk bıraktı. Ercümen, ayrıca sualtında Türk bayrağını açarak saygı dalışını tamamladı.

        ‘ANLAMI VE ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK’

        Saygı dalışı sonrasında konuşan Ercümen, “Çok uzun senelerdir profesyonel olarak dalış yapıyorum. Birçok rekora imza attım. Ancak bugünün benim için anlam ve önemi çok büyük. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı vesilesiyle tüm şehitlerimiz için bir saygı dalışı gerçekleştirdik. Böylesine anlamlı bir projede yer almaktan dolayı mutluluk ve gurur duyuyorum. Şu an buradaysak bu şehitlerimiz sayesinde. Buna vesile olan Türkiye Finans’a bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Projeyle ilgili bilgi veren Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Çanakkale Zaferi’nin üzerinden yıllar geçti ancak atalarımızın bizlere yaşattığı gurur hiç eksilmedi. Biz de bu minnetin ve saygının bir göstergesi olarak cephede hayatını kaybeden tüm şehitleri anmak üzere projeyi hayata geçirdik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh!’ sözünden yola çıkarak, bağımsızlık mücadelesi veren şehitlerimizi asla unutmayacağız” dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ