Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin'de kadınlar okul bastı

        Beycan ÜÇKARDEŞ / MERSİN

        Kadınlar, öğretmeni bulmak için okulu karış karış gezip, öğretmenler odasını yerle bir etti. Koridorda ise sandalyeler havada uçuştu.

        Okulun güvenlik kamerasına takılan görüntülerde öğrencilerin gözleri önünde yaşanan olayda veliler güçlükle sakinleştiriliyor.

        Olay merkez Akdeniz ilçesi Ersoy Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre boş olan derse giren başka M.A. adlı öğretmen, 6. sınıf öğrencisi M.A.'yı gürültü yaptığı için uyardı. Öğrencinin küfür ettiği öne sürülürken, M.A. çocuğu tutarak müdür yardımcısının odasına götürdü. Müdür yardımcısı odada olmadığı için öğrenci M.A. öğretmenin de boşluğundan faydalanarak okuldan eve kaçıp ailesine tartaklandığını söyledi.

        Bunun üzerine anne ve yakınları, öfke ile geldikleri okulda öğrencilerin derste olduklarına aldırış etmeden sınıfları tek tek dolaşıp öğretmeni aradı. O sırada dersi boş olduğu için öğretmenler odasında oturan öğretmeni gören öfkeli aile, odada bulunan tüm masaları ve sandalyeleri öğretmene fırlattı. Odanın camlarını da kıran kadınların öfkesi diğer öğretmenlerin olayı yatıştırmaya çalışmasına rağmen dinmedi.

        Okulun güvenlik kameralarının saniye saniye çektiği görüntülere de yansıyan olayda öğrenci M.A.'nın yakınları bu kez ellerine geçirdikleri sandalyeler ile masayı okul koridorlarında havalarda uçuşturarak öğretmenlere tehditler savuruyor. Bu sırada gürültüyü duyan öğrenci ile öğretmenler gördükleri manzara karşısında neye uğradıklarını şaşırıyor. Olay polisin araya görmesi ile yatışıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ