Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet Bahçeli 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda sert konuştu

        MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda Devlet Bahçeli, 1149 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

        7. kez Genel Başkan seçilen Bahçeli,teşekkür konuşmasında "Türkiye sevdamız, Türk milleti varlığımızdır. MHP siyasal parçalanmaya engel olacaktır. Türkiye'yi parlayan yıldız haline getireceğiz.Oyunlara, tezgahlara gelmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

        MHP'NİN MYK'SI YARI YARIYA DEĞİŞTİ

        MHP'de yeni MYK belli oldu, MYK listesine 7 kadın yönetici girdi.Bahçeli, Başkanlık Divanındaki 15 isme yeni yönetimde de yer verdi. Delegelerin çoğunluğu ilk 75 isme Bahçeli'nin listesine oy verdi.

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MYK'daki değişiklik genelde 3'te 1 nispetinde olurken, bu defa neredeyse yarı yarıya oldu. Hadise bundan ibaret. Bu bizim için iktidara daha sağlam bir hazırlığın müjdecisi. İyi bir kadro ile 7 Haziran seçimlerine gidiyoruz" dedi.

        Yalçın, MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı'nın ardından yaptığı açıklamada, Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) 40 yeni ismin girmesini “işin doğası” olarak nitelendirdi. Yalçın, "Bir kongre 3 yıl sonra bir nöbet devrini gerçekleştirir. MYK'daki değişiklik genelde 3'te 1 nispetinde olurken, bu defa neredeyse yarı yarıya oldu. Hadise bundan ibaret. Bu bizim için iktidara daha sağlam bir hazırlığın müjdecisi. İyi bir kadro ile 7 Haziran seçimlerine gidiyoruz" diye konuştu.

        MYK'ya yeni seçilen isimlerin zaten MHP camiasından olduğunu ifade eden Yalçın, "Dışarıdan gelen isimler çok fazla sayıda yok. Bir iki isim var. Bazıları daha önce görev yapmış isimler. Dolayısıyla tabana yabancı isimler değil" dedi.

        Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin mazbatasını almasının ardından yeni seçilen MYK'nın hafta ortasında toplanacağına işaret eden Yalçın, MYK toplantısında Başkanlık Divanı'nın oluşturulacağını ve Genel Sekreter ile yardımcılarının seçileceğini kaydetti.

        KURULTAYDA NELER YAŞANDI?

        MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı "Bizimle Yürü Türkiye" sloganıyla Ankara'da başladı.

        Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 'iki bayram bir arada olsun' teklifi ile 21 Mart Nevruz gününe denk getirilen kurultay, Arena Spor Salonu'nda şenlik havasında gerçekleştiriliyor. Kurultayda ayrıca sanatçı Kıraç'ın bestelediği seçim kampanyası şarkısı tanıtımı da yapıldı.

        Yaklaşık 1,5 sat kürsüde kalan ve sert eleştirilerde bulunan Bahçeli konuşmasını Dede Korkut duası ile bitirdi. Ardından demir döven Bahçeli sahneden ayrıldı.

        MHP lideri konuşmasında,"Sesimiz İmralı'da ve Kandil'de yankılanacak, bölücü hainlerin kabusu olacaktır, kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17-25 rumuzlu şahsın uykularını kaçıracaktır.Sesimiz saray süsü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun korkulu rüyası olacaktır." dedi.

        İşte Bahçeli'nin o sözleri:

        "TÜRKİYE'NİN GÖZÜ KULAĞI BURADADIR"

        Yeni günde yeni diriliş destanı yazmak yeni ümitlerle coşmak için beraberiz. Türkün bahar bayramında yeniden doğuş amacıyla bir ve birlikteyiz. Nevruz’un güzelliklerin habercisi olmasını diliyorum. Nevruz Bayramı'nı kutluyorum. Kucaklaşma ve kararlılığımızı göstermek için buradayız. Türkiye'nin gözü kulağı bu salondadır, Türklüğün kalbi bu salonda atmaktadır. Türk İslam alemi bu salondan duyulacak umut dolu mesajlara kilitlenmiştir. Yurdumun her köşesinden koşup gelen kutlu yürekler Ankara'ya dolup taşmıştır.

        Türkiye’nin umudu için bağımsızlık ateşi yakanlar buradadır. Türkiye’nin tüm güzelliklerini, milletimin hasret ve emanetlerini getirenler aramızdadır. Hoş geldiniz. Türk tarihinin nidasını kardeşlikle geçen asırların duasını getirdiniz. Hoş geldiniz.

        "TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ SİZLERE BAĞLIDIR"

        Sizler yozlaşmaya yıldırım gibi düşecek itibar akımısınız. Sizler Türkiye’siniz, yegane kudretsiniz. Türkiye’nin içine alındığı tahakküm çemberini kırmak için azimlisiniz. Türkiye’nin geleceği sizlere bağlıdır.

        Bu salonda Kuvayi Milliye ateşi yeniden yakılmaktadır. Milliyetçi ülkücü vicdanlar bizimle yürü Türkiye diye seslenmektedir. Bugün yalnız değiliz. Kutlu ecdadımızın ve toprağa düşen aziz şehitlerimizin ruhları ve anıları sizinledir. Hakka yürüyen dava ve ülkü şehitlerimizin emanetleri aramızdadır. Vatan ve millet aşığı dava siz arkadaşlarımı kucaklıyorum. Hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.Allah hepinizden ayrı ayrı razı olsun.

        Bugün yalnız değiliz. Kutlu ecdadımızın ve toprağa düşen aziz şehitlerimizin ruhları ve anıları sizinledir. Hakka yürüyen dava ve ülkü şehitlerimizin emanetleri aramızdadır. Vatan ve millet aşığı dava siz arkadaşlarımı kucaklıyorum. Hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.Allah hepinizden ayrı ayrı razı olsun.

        “SESİMİZ İMRALI’YA ULAŞACAK”

        Türkiye’yi soyanlardan, hırsızlık ve yolsuzluk yapanlardan hesap sorulacağını tarihe not düşüyoruz. Bu salondan yükselen ses vatan ve millet sevgisidir. Milli onur ve haysiyetin gür sesidir. Milli çağrımız tüm Türkiye’ye İslam coğrafyalarına dalga dalga yayılacak.

        Sesimiz İmralı'da ve Kandil'de yankılanacak, bölücü hainlerin kabusu olacaktır, kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17-25 rumuzlu şahsın uykularını kaçıracaktır.Seslerimiz, saray süsü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun korkulu rüyası olacaktır.

        Bizi duyan rüşvetçiler, hırsızlar Türkiye’yi dört koldan dolandıranlar korkudan sinen delik arayacaktır. Bizim yolumuz bellidir. Bu yolda haram, kul ve yetim hakkına el uzatma, al bayrağımıza el uzatma , bölücü hainlerle yol arkadaşlığı yoktur. Bu yolda Türk milletinin kardeşliğini sarsmak, milli kimliği ile oynamaya çalışmak, Türkiye’yi parçalamak için tezgah kurmak yoktur. Yolumuz nurlu, yıldönümümüz uğurlu, yürüyüşümüz kararlıdır.

        Bölücüler Türksüz Anadolu yaratmak istiyor. Çanakkale bizim için coğrafi bölge adından önce dünyanın en büyük şehitliğidir.

        "BİZE GÖRE VATAN NAMUSTUR"

        Serok Ahmet'e göre vatan kaybı başarıdır. 17-25 Erdoğan'a göre vatan kaybı bir itibardır. Bunlar milli mücadele yıllarında yaşasalardı işgalcilere bin takla atarlar bayraklarını sevinçle sallarlardı. Bunlarda milli haysiyet kadavra halindedir. Bize göre ise vatan namustur.

        Aziz atamız Dede Korkut soylamış ve demiştir ki; "El olma, elin olma, elden olma, el olan, elin olan, elini de kolunu da vatanını da ve devletini de kaybedecektir." Tehdit var diye can güvenliği bahane gösterilerek vatan toprağını boşaltmak görevleri olmuştur.

        Madem tehlikesi varsa, maden güvenlikle ilgili riskler hat safhada ise her seferinde toprak mı vereceğiz? Vatan kanla alınmıştır, Son damla kana kadar teslim edilmeyecektir. Türk milletin tek ferdi şehit olmayana kadar düşmeyecektir. AKP ile beraber bayrak ,inmiş, vatan gitmiş, devlet dibe vurmuştur Türkiye utanç üzerine utanç yaşamaktadır. IŞİD tehdidi karşısında vatan toprağı korunamamıştır. Vatan toprağı, al bayrağımız, ecdadımız, kutsal emanetler bizim için mukaddestir. Biz vatanı kutsal milleti aziz biliriz. Milli birliğimiz üzerinde titreriz. Geldiğimiz yerleri unutmadık, göçtüğümüz coğrafyaları aklımızdan çıkarmadık. Türkiye’nin namusunu korumayanlar MHP’yi karşısında bulacaktır.

        Biten umutları tazeleyen, kapanan ruhları açan Türk milliyetçiliğidir. Bizim milliyetçiliğimiz soysuzlaşmaya engeldir. Milliyetçilik ırkçılığı, otoriter sistemlere reddetmektedir. Milliyetçilik milli kültürü medeniyet kaynağı altına getirmek hareketidir. Milli refleksleri köreltmek, milli duyguları çözmek amacında olan karanlık odaklar durmamaktadır. Milliyetçiliği ayaklar altına alan Recep Tayip Erdoğan’ın çabası boşuna değildir. AKP iktidarında milli kültürümüz ağır darbe aldı. Nevruz’un kimlerin eline heba edildiği ortadadır.

        “DİYARBAKIR’DA İHANET MEKTUPLARI OKUNMAKTADIR”

        Türk milleti Nevruz günü Ergenekon’dan çıkmıştır. Nevruz’da hinler meydanlara çıkmaktadır. Biz bugün buradayız ve 11 . kurultayımızı yapıyoruz. Diyarbakır’da ihanet mektupları okunmaktadır, Türkiye’nin kuyusu kazılmaktadır. Nevruz kirletilmektedir. Hain pazarlıklara paravan yapılmaktadır. Bölücü hainler nevruz Bayramı’nı da sahiplenmektedir. Şükür millet burada, Türkiye aramızdadır. Biz yapmak için uğraşıyoruz, onlar yıkmak için çırpınıyor. Biz birlik diyoruz onlar bölünelim istiyor. Biz kardeşlik diyoruz onlar fitne çığlığı atıyor. AKP buna destek veriyor, yardım ediyor, ön açıyor. Ama Türkiye’nin amacını ateşe atmak isteyenler yaktıkları ateşte kül olacaklardır.

        “PKK SİLAH BIRAKMAMIŞTIR”

        PKK’’nın siyasi kolu, AKP’nin kopyalanmış hali HDP gün aşırı İmralı’dadır. İhanet mesaisi vızır vızır işlemektedir. Türk milleti ihanet ağındadır. Öcalan canisi ne isterse AKP’ye yaptırmaktadır. Terörist başının 10 maddelik ihanet metni saraylarda okunmuş Erdoğan ve Davutoğlu adeta sevinç çığlıkları atmışlardır. İmalı canisinin dikte ettiği 10 madde Türkiye’nin bölünmesinin yol haritasıdır. 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP ve PKK’nın ortaklaşa hazırlayacağı Anayasa’nın omurgasını bunlar hazırlayacaktır. Süreç rezaleti yeni Anayasa ile sonuçlandırılacaktır. AKP hükümeti Türkiye’nin bölünmesi için PKK ile söz kesmiştir. PKK silah bırakmamış, silahtan vazgeçmemiştir. Buna da niyeti yoktur. Terör örgütü AKP’den istediklerini alana kadar eylem yapmayacağını söylemiştir.

        "ERDOĞAN HER ŞEY OLMUŞTUR AMA BİR TEK..."

        AKP, PKK yeni anayasaya bel bağlamıştır. Ver başkanlığı, al özerkliği; ver başkanlığı al terörist başının özgürlüğünü. Türk milletinin iliğini kemiğini kurutmak istiyorlar. PKK amigosu, PKK tayfası olarak yeni isimler izleme heyeti adı altında ortaya çıkmıştır.Yeşilçam kalıntıları, PKK'nın para içinde yüzen elemanları, sözde gazeteciler bize neyi anlatacaklar? Türk milleti dağılmıştır da devreye ganimet dağılımı mı girmiştir? Erdoğan izleme heyetinden haberim yok demektedir, bunu doğru bulmadığını açıklamaktadır. Siz inanmayın bu sahte sözlere. Şerefsizliğin kimin ayağına dolandığı kısa sürede açığa kavuşmuştur. Erdoğan'ın izni olmadan PKK heyeti kurulamaz. Mısır'da İhvancı, Erbil'de peşmergeci, Kıbrıs'ta Rumcu, Ermenistan'da diasporacı, Kandil'de işbirlikçi, Ankara'da 36 etnik tetikçi aynı kişidir. Erdoğan her şey olmuştur ama bir tek Türk olamamış bir tek Türklüğü içine sindirememiştir.

        “ERDOĞAN DEVAMLI FALSO YAPIYOR”

        Böyle bir kişinin cumhurbaşkanı olması talihsizliktir. Erdoğan devamlı falso yapmaktadır. Paralel yapı dedikleri AKP'nin eseridir. Vatanı satan kişi bir kez daha sözünden dönmüştür. Erdoğan’ın iadesini aldırdığımdan onun bunun ağzına göre iş yapıyorsa ve tuzağa düşüyorsa Türkiye çukurda demektir. Devletin bölünmesi için masaya oturulmuştur. Bu zat cumhurbaşkanı olarak terörist başı ile müzakereleri yürütmektedir. Davutoğlu da taşeronluk görevini layığı ile yerine getirmektedir. Gerçeklerin milletten saklanması için karartma uygulanmıştır. AKP hükümeti teslimiyet anlayışı ile diz çökmüştür. Kandil ayar vermiş AKP hizaya gelmiştir, PKK tehdit etmiş AKP sinmiştir. Hükümet İmralı’nın maskarası Kandil’in oyuncağı olmuştur. Bu haysiyet kırıcı durumu sineye çekmiştir. Bundan cesaret alan hainler iyice azmıştır. Güvenlik güçleri adeta silah bırakarak kışlalara ve karakollara çekilmiştir. AKP hükümeti hala güzel şeyler olacak masalları ile Türk milletini oyalamıştır. PKK bazı üniversiteleri örgütlenmiştir. Geçtiğimiz ay Ege Üniversitesi’nde evladımız Fırat Çakıroğlu bu şerefsizler tarafından şehit edilmesi yüreklerimizi yakmıştır. Bunların eline Fırat’ın kanı bulaşmıştır.

        “KÜRT KARDEŞLERİM BU MİLLETİN YERİ DOLMAZ MENSUPLARIDIR”

        Milli birliğimiz tehdit altındadır. Türkiye kanlı kardeş kavgasına sürüklenmektedir. Vatanını ve milletini seven herkesi bu hain hesapları boşa çıkartmak için ayağa kalkması milli görevdir. PKK rahatsız oluyor, Erdoğan bozuluyor, Davutoğlu gocunuyor diye Türk milleti isimden, milli kimliğinden vazgeçmeyecektir. Kürt kökenli kardeşlerim bu milletin ayrılmaz, kopmaz yeri dolmaz mensuplarıdır. Kanlı şebeke Kürt kökenli kardeşlerimin temsilcisi olamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bütündür.

        “MEYDANI BOŞ SANMAYIN”

        Vakur duruşlumuzu bozmadık ama bıçak kemiğe dayandı. Sorumlu duruşumuzdan meydanı boş sanmayın. Vatan ve millet aşkımızı Türkiye sevdamızı sınamaya kalkışmayın. MHP Türkiye’nin milli birliğinin temel adıdır. Bizde teslim edilecek millet olmayacaktır, bölünecek ülke, parçalanacak vatan yoktur. Sinsi tuzakları Erdoğan ve Davutoğlu ve militanlarının başına yıkarız.

        “YA AHLAK KAZANACAK YA AHLAKSIZLIK TAVAN YAPACAKTIR”

        Milet vicdanını dinleyerek 7 Haziran’da karar verecek. Ya ahlak kazanacak ya ahlaksızlık tavan yapacaktır, ya çatışma genişleyecek ya da kucaklaşmanın sıcaklığı hissedilecektir. AKP sandığa gömülmezse Türkiye’nin geleceği sönecektir. AKP yönetimi vatan ve millet sevgisinden nasibini almamış topluluktur. Siyasi kıbleleri oynak ve değişkendir. Bunlar camide siyaset yapanlar, Kabataş yalanından medet umarlar. AKP'nin muhafazakarlığı aldatmacadır.

        Rüşvete karşı bizimle yürü Türkiye, adaletsizliğe kutuplaşmaya, kavgaya, harama karşı bizimle yürü Türkiye. 7 Haziran’da tahminler altüst olacak, herkes hesabını buna göre yapsın. Kurultayımızın dönem noktası olmasını temenni ediyorum.

        BİZİMLE YÜRÜ TÜRKİYE ŞARKISI ÇALINDI

        Kurultay için hazırlanan salonda Türk bayrağı ve 3 hilalli parti bayrağının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk ile Alparslan Türkeş'in posterleri yer aldı.

        "Bizimle yürü Türkiye" çağrısı ile düzenlenen Kurultay için salona Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin fotoğrafının da bulunduğu "Yasaklara karşı bizimle yürü Türkiye", "Tavizlere ve tahriklere karşı bizimle yürü Türkiye", "Bin yıllık kardeşliği bozmak isteyenlere karşı bizimle yürü Türkiye", "Haksızlığa ve adaletsizliğe karşı bizimle yürü Türkiye", "Hainlere karşı bizimle yürü Türkiye", "Çözülmeye ve yıkıma karşı bizimle yürü Türkiye" ve "Yolsuzluğa ve yoksulluğa karşı bizimle yürü Türkiye" yazılı pankartlar asıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ