Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da adaylar belli oluyor

        AKP İl Başkanı Aziz Babuşçu, il ve ilçe örgütlerinde nabız yoklamakla birlikte ilçe belediye başkanları hakkında araştırmalar yapıyor hangi ilçe belediye başkanlarının başarılı olduğunu, hangilerinin gitmesi gerektiğini tek tek belirleyerek Başbakan Erdoğan’a sunmak üzere. AKP’de aday gösterilmesi ihtimali yüksek olan isimler şöyle. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kadir Topbaş veya Aziz Yeniay ön planda. İlçelerde ise Adalar: Coşkun Özden, Beyoğlu: Ahmet Misbah Demircan, Başakşehir: Mustafa Demir veya Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Fatih: Nevzat Er, Küçükmece: Büyükşehir’e aday olmadığı takdirde Aziz Yeniay, Maltepe: Fikri Köse, Ümraniye: Hasan Can, Zeytinburnu: Murat Aydın, Esenyurt: Nemci Kadıoğlu.

        ***

        CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ise çok yoğun bir çalışma içinde. Aday belirlemekten ziyade seçimi kazanmak için dur durak bilmeden çalışıyor. Tekin, geçenlerde AKP’nin en güçlü olduğu Akfırat’taydı. CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, Akfırat’ta gördüğü ilgiden çok memnun ve şaşkındı. Tekin’in etrafında toplanan yaklaşık 1000 kişilik Akfıratlı seçmen CHP’nin İstanbul için umudunu artırmış görünüyordu. Gürsel Tekin, Akfırat’ta gördüğü bu ilgiden çok memnun kalmış olacak ki, İstanbul’un varoşlarından çıkmıyor ve moralini oldukça yerinde gördüm.

        CHP kulislerinde İstanbul ve diğer büyük kentlerde belediye başkan adaylarını bizzat Genel Başkan Deniz Baykal’ın belirleyeceği kesin. Baykal’ın, bu nedenle özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilçe belediyeleri için özel bir çalışma yaptığı konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Baykal’ın kafasındaki isim ne İlhan Kesici, ne de Kemal Kılıçdaroğlu. Baykal’ın, İstanbul’a kafasında netleştirdiği isim hem iş âleminin, hem de sokaktaki vatandaşın ilgi duyacağı bir isim. İlk duyduğumda, gerçekten böyle bir ismi hangi parti ikna ederse etsin, İstanbul’a büyük hizmet eder dedim. Baykal, İstanbul’u alacağını tahmin edeceği bu ismi şimdilik sır gibi saklıyor.

        ***

        CHP’de netlik kazandığı gözlemlenen isimler ise şöyle: Avcılar: Mustafa Değirmenci, Kadıköy: Selami Öztürk, Beşiktaş: İsmail Ünal, Büyükçekmece: Hasan Akgün, Başakşehir: Kemal Aydın, Bahçelievler: Saffet Bulut, Bayrampaşa: Bahri Sipahi, Silivri: Selami Değirmenci, Sarıyer: Sedat Özsoy ve Pendik: Mehmet Usta.

        Bu isimlerin aday gösterilmesi ihtimali bir hayli yüksek. Yine de son söz Baykal’da.

        İstanbul’da DSP de boş durmuyor. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile sürekli temasta. İstanbul ilçe adaylarında Sezer-Sarıgül ikilisi belirleyici olacak gibi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ