Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 14 yıllık ‘sır’ cinayete jet iddianame

        Sedef ŞENKAL DEMİR/ HT GAZETE

        İstanbul’da kaybolmalarından 14 yıl sonra 8 ve 2 yaşındaki 2 kız kardeşi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Gülhan G. hakkında savcı 19 günde iddianamesini tamamlayarak ‘tasarlayarak insan öldürmek’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

        İstanbul Pendik’te 14 yıl önce ortadan kaybolan 8 yaşındaki Deniz ile 2 yaşındaki Sedef Derya G. adlı kardeşlerin, o dönem babalarının sevgilisi olan Gülhan G. tarafından öldürülerek cesetlerinin çöpe atıldığı o dönemde susan bir tanığın konuşmasıyla ortaya çıktı. Daha önce iki kez takipsizlik kararı verilen annenin üçüncü kez savcılığa yaptığı başvuru üzerine Savcı Murat Dizle, soruşturma dosyasını tozlu raftan indirdi. Önce teknik takip başlattı ardından olay tarihinde 12 yaşında olan bugün ise 26 yaşına gelen tanık Ö.Y.’yi ifadeye çağırdı.

        Genç kadın da ifadesinde geceleri rüyalarına giren 2 kardeşin başına gelenleri tek tek anlattı. Bunun üzerine babanın sevgilisi Gülhan G. tutuklandı. Savcı Dizle, 19 günde hazırladığı iddianamesinde, tanık Ö.Y.’nin ifadesi üzerine gözaltına alınan Gülhan G.’nin olay günü para çektiği ATM fişi ile tanık ile kendi kızına ısmarladığı hamburger fişini saklamasının suçluluk psikolojisinden kaynaklandığını da ileri sürdü.

        Savcı iddianamesinde, iki küçük kızın atıldığı ileri sürülen Tuzla çöplüğünden o dönem ceset bulunamamasına rağmen Gülhan G.’nin birliktelik yaşadığı kızların babası ile evlenmesine engel olarak gördüğü çocukları ortadan kaldırdığını belirtti. Savcı, Gülhan G.’nin tasarlayarak insan öldürme suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ