Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş izleme heyeti ile ilgili konuştu:Kırmızı çizgimiz değil

        HABERTÜRK/ ANKARA

        Demirtaş, Bülent Arınç-Melih Gökçek polemiğine ilişkin de “İnşallah daha fazla birbirilerine girerler de, ne kadar pislik olmuş hep birlikte öğreniriz” ifadesini kullandı. Demirtaş, Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi’ni ziyaretinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı ve şunları söyledi:

        ARINÇ-GÖKÇEK POLEMİĞİ: Kendi aralarında birbirlerine girmiş durumdalar. İnşallah daha fazla birbirlerine girerler de ne kadar pislik olmuş hep birlikte öğreniriz. Türkiye, Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki derin kırılmayı örtmeye çalışan bir ağız dalaşını, seviyesiz bir tartışmayı izliyor. Biz bunu izlemek zorunda değiliz. Bir araya gelsinler, birbirlerine ne söylüyorlarsa söylesinler. Cumhurbaşkanı da neslimize ayrı bir seviyesiz üslupla küfürler, hakaretler yağdırıyor. Seviye yerlerde.

        İZLEME HEYETİ: Belki çatışmalar durdu ama barışı kalıcı hale getirmenin yolu barışı topluma mal etmektir. Bunun için de belli yöntemler var. İzleme Kurulu da katkı sunar diye düşünüyoruz. Kavgalı olan taraflar oturup bir masada konuşurken birileri hakemlik yapar, yardımcı olur, ön açar. İzleme Kurulu, bizim kırmızı çizgimizden öte barış mevzularının olmazsa olmazıdır. Yoksa HDP’nin kırmızı çizgisi değildir. Biz bu konuda HDP olarak karar versek dahi hayata geçmesi hükümetin onayına bağlı. Önemli olan sürecin devamı. Biz yine de her halükârda sürece katkı sunarız.

        SİLAH BIRAKMA: Şartsız şurtsuz silah bırakılacaksa, bu bizim itiraz edebileceğimiz bir durum değil. Barış süreçlerinin yolu yordamı ve yöntemleri vardır. Hükümet bu tür yol ve yöntemleri doğru izlerse sonuca hep birlikte ulaşırız. Şu anda hükümetin ‘İzleme Kurulu olacak, hayata geçecek’ demesi önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanı buna karşı olduğunu söyledi. Fakat hükümet, İzleme Kurulu’nu devreye sokacak bir iradeyi gösteriyorsa bu, sürecin ilerlemesi konusunda bir mesafe kat edilmesini kolaylaştırır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ