Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meclis'in son çalışma haftasında milletvekilleri yoğun mesai için genel kurul salonunda sabahlayacak.

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        Meclis'in son çalışma haftasında milletvekilleri yoğun mesai için genel kurul salonunda sabahlayacak. Ancak akılları, listelerin kesinleşeceği genel merkezlerde olacak. 7 Nisan’da listelerin YSK’ya verileceğini göz önünde bulunduran AK Parti, listede yer almayacak olası ‘küskünlerin’ TBMM’de, parti yönetiminin kontrolü dışında hareket etmesini engelleme düşüncesiyle Meclis’in en geç 6 Nisan’da kapanmasına dayanan bir ‘son hafta planı’ yaptı.

        24. Dönem Meclis’i son çalışma haftasına bugün başlayacak. Genel kurulda Elektrik Piyasası Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarı görüşülecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Paketi’yle ise ölümlü iş kazası yaşanan yerlerde işverene ‘2 yıl kamu ihalelerinden men’ hükmü getirilirken, Ermenek’te hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine 6 ay süreyle, brüt asgari ücretin 2 katı tutarında ödeme yapılması öngörülüyor.

        Seçilme yaşının 18’e indirilmesine ilişkin Anayasa değişikliği teklifi de yarın Anayasa Komisyonu’nda ele alınacak. Siyasi partilerin ‘temelli’ yerine belli bir süreyle kapatılmasına imkân tanıyan Anayasa değişikliği de genel kurula gelecek. Aile Paketi ile Yargıtay’da iş yükünü hafifletecek paketin de görüşülmesi hedefleniyor. Merkez yoklaması yapılacak MHP’de gözler tümüyle genel başkan katında olurken, CHP’deyse büyük oranda önseçimle şekillenen aday listelerine fermuar yöntemiyle yerleştirilecek merkez adayları için gözler hafta boyu genel merkeze çevrilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ