Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kebap şişi kalbine saplanan çocuğun ölümüne ilişkin dava

        Neşet KARADAĞ / HABERTÜRK

        Mangal yaptıktan sonra şakalaşırken arkadaşı Arif Ünler’i 3 metreden fırlattığı şişle öldürdü. Müebbet hapsi istenen 15 yaşındaki O.P., 5 yıl hapis cezasına mahkûm edildi. O.P., “Yemekten sonra dövüş yapıyormuş gibi şakalaşıyorduk. 3 şişi yere fırlatmak isterken son şiş dengesiz gitti” dedi

        ADANA’da arkadaşlarıyla mangal yaptıktan sonra şakalaşırken Arif Ünler’i 3 metreden fırlattığı şişle öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapsi istenen 15 yaşındaki O.P., 5 yıl hapis cezasına mahkûm edildi. Adana Kurttepe Teknik Meslek Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Arif Ünler, arkadaşları O.P., Kadir, Muharrem, Murat, Osman Emre ve Onur ile kebap yapmaya karar verdi. 7 arkadaş 19 Kasım 2014’te Kadir Şahin’in oturduğu Yurt Mahallesi’ndeki apartmanın altındaki depoda toplandı. Kebap yapılıp yenildikten sonra şiş ve sopa ile yapılan şaka sırasında O.P., kebap şişini arkadaşı Arif’e fırlattı. Sırtına şiş saplanan Arif öldü.

        ‘ŞİŞ ELİMDEN DENGESİZ ŞEKİLDE ÇIKTI’

        Tutuklanan O.P., Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. İfadesinde pişman olduğunu söyleyen O.P. “Yemekten sonra sopa ve kebap şişleriyle kendi aramızda dövüş yapıyormuş gibi şakalaşmaya başladık. Bu sırada Arif’in elindeki sopa elime değdi. Ben de 2-3 metreden 3 şişi peş peşe fırlattım. Yere atmak isterken sonuncu şiş elimden dengesiz şekilde çıktı. Sırtını da dönünce isabet etti” dedi. Tanık olarak dinlenen çocuklar da olayın şakalaşma sonucunda meydana geldiğini söyledi. Arif Ünler’in ailesi ise çocuklarını öldüren şişin 4-5 metre mesafeden atıldığına inanmadıklarını belirterek şikâyetçi oldu.

        5 YILA MAHKÛM EDİLDİ

        Mahkeme heyeti, olayın ‘kasten öldürme’ değil, ‘kastın aşılması suretiyle adam öldürme’ suçunu oluşturduğunu belirterek O.P.’yi 14 yıl hapse mahkûm etti. Olaydaki haksız tahrik, iyi hal ve sanığın yaşının küçük olması nedeniyle verilen ceza 5 yıl hapse düşürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ