Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çağlayan'daki operasyonla ilgili açıklama: Avukat cübbesiyle girdiler

        Erdoğan, "Avukat cübbesiyle içeriye girip savcıyı rehin aldılar. Avukatların adliyeye girişi ele alınmalı" dedi.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        Avukat cübbesiyle içeri girmek suretiyleSayın Kiraz'ın odasına girilip kendisi rehin alınıyor. Buarada İstanbul Valiliğimiz, emniyet sürekli irtibat halinde kendileriyle bazı görüşmeler yapılıp bazı adımlar atılmış. Az öncesine kadar bu süreç devam etti. İçeriden silah seslerinin duyulması üzerine güvenlik teşkilatımız odaya giriyorlar. İstanbul Emniyet Müdürümüzün bana verdiği bilgi, 2 terörist öldürüldü. Maalesef Savcımız 3 tane başından 2 tane de vücudunun değişik yerlerinden kurşun aldı.Şu anda hala ameliyatta, durumu ciddiyetini koruyor. Az önce hastane yetkililerinden aldığım bilgi bu istikamette.

        Sayın Başbakan'la da görüşmemizi yaptım. Onlar da değerlendirmelerini yapıyorlar. Bundan sonraki süreçte avukatların adalet saraylarına girmesinden tutunuz ve diğer görevlilerin aynı şekilde adalet saraylarına girişlerinden tutunuz, bunların ne gibi bir muameleye tabi tutulacak, bunların hepsinin değerlendirilmesini ele almak gerekiyor.

        Bu işin öyle hafife alınır bir yanı yok. Bu, üzerinde çok çok önemle durulacak ibretlik bir vaka, olaydır. Tabii ben polisimizin özellikle yaptığı operasyon sebebiyle kendilerini de kutluyorum. Çünkü onlar da bir yerde bu silah seslerinden sonra cansiparane o odaya girerek orada da gereğini yerine getirmiş oldular.

        Ben savcımızın ailesine geçmiş olsun diyorum. Şu anda dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

        Erdoğan, bir soru üzerine Romanya programında iptal olmadığını, Enerji bakanı Yıldız'ın heyetten ayrılıp Türkiye'ye döndüğünü söyleyen Erdoğan, "Buradaki programımızı toparlayıp, Ankara'ya belki İstanbul'a döneceğiz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ