Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eski kocasından ölüm tehditleri aldığını söyleyen Sakaryalı Gülay A., Meclis'e başvurdu

        Esra YAZDIÇ DEMİR / ANKARA

        Kadın, vücuduna isabet eden 6 kurşunla yaralandı. Dilekçe Komisyonu’nun ise saldırıdan 2 gün önce başvuruyu karara bağladığı ortaya çıktı.

        MECLİS 8 AY BEKLETTİ

        Gülay A., 23 Mart 2014’te gönderdiği dilekçede şunları yazdı: “Eski eşimden tehdit ve hakaret içeren mesajlar alıyorum. Eski eşim tarafından darp edildim. Bu konuyu karakola ve savcılığa bildirdim fakat henüz bir işlem yapılmadı. Koruma kararım da vardı fakat önlem alınmadı. Tehdit içeren mesajlarda, bir sonraki sefer beni silahla vuracağını yazdı. Can güvenliğim yok. Yardımcı olmanızı rica ediyorum. Karasu’da yakın tarihte bir kadın eski eşi tarafından öldürüldü. Benim de sonumun böyle olacağına dair mesaj attı. Fazla zamanım kaldığını düşünmüyorum ve korkuyorum.” Meclis’in başvuruyu, Gülay A.’nın 29 Kasım 2014’te vurulmasından iki gün önce karara bağladığı ortaya çıktı. Dilekçeyi işleme alan Komisyon, konuyu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, Bakanlık da Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne sordu.

        YÜCEER, ÇİÇEK’E SORDU

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün, “Tedbir kararı uzatıldı” yanıtının ardından Komisyon, dilekçeyi 27 Kasım 2014’te, “İdarece beyan olunan açıklamalar dışında başka bir işlem yapılamayacağı” şeklinde karara bağladı. Konuyu gündeme taşıyan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e, “Gülay A. son çare olarak TBMM’ye başvurmuştur. Can güvenliğinden endişe eden bir kadına neden 8 ay sonra cevap verilmiştir?” sorusunu yöneltti. Yüceer, TBMM dahil devletin ilgili kurumlarının harekete geçmesine rağmen Gülay A.’nın neden korunamadığını da sordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ