Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı: kadın terörist ölü ele geçirildi, Saldırgan Elif Sultan Kalsen çıktı

        NİHAT ULUDAĞ-Mesut TURAN/HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Saat 17.50 sıralarında biri kadın iki kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde bulunan merkez yerleşkesinin ön nizamiyesine silahlı bir saldırı düzenledi. Bir anda çok sayıda silah sesleri duyuldu. Polis geniş güvenlik koridoru oluşturdu. Giriş-çıkışlar kapatıldı. Üzerinde bomba olduğu belirtilen kadın terörist polis tarafından vuruldu.Bu arada, daha önce açıklananın aksine saldırganın bir kişi olduğu, kaçtığı belirtilen kişinin İstanbul Üniversitesi'nde bugün izinsiz gösteri yaptıkları için gözaltına alınan 21 kişiye destek vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kapısının yakınında bekleyen grupta bulunduğu, çatışma sırasına bacağına kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi.

        İstanbulEmniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırının ardından çıkan çatışma sonucu kadın teröristin ölü ele geçirildiği, hafif yaralanan 2 polis memurunun tedavi altına alındığı bildirildi.

        İstanbulValiliği'nden yapılan açıklamada, saat 17.50 sıralarında Vatan Caddesi'ndeki İl Emniyet Müdürlüğü binasının uzun namlulu silahla tarandığı, çıkan çatışmada saldırıda bulunan kadın teröristin ölü ele geçirildiği kaydedildi.

        Açıklamada, "Teröristin üzerinde bir uzun namlulu silah, 2 el bombası ve 1 tabanca bulunmuştur. Çatışma sırasında hafif şekilde yaralanan 2 polis memuru tedavi altına alınmıştır. Konu hakkında detaylı araştırma ve soruşturmaya ilgili birimlerimizce devam edilmektedir" denildi.

        Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırının ardından araştırmalar devam ederken, Emniyet önünden 2 patlama sesi duyuldu.

        BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, silahlı saldırıyla ilgili, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'u arayarak bilgi aldı.

        Silahlı ve bombalı saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Vatan Caddesi'nin büyük kısmı trafiğe kapanırken, Çapa, Fatih, Bayrampaşa ve Aksaray yönünden Emniyet Müdürlüğü'ne çıkan tüm yollar araç ve yaya girişine kapatıldı. Aksaray-Atatürk Havalimanı hattında çalışan metro da patlamanın ardından Vatan Emniyet Durağı'nda güvenlik gerekçesiyle durmadı.

        Bomba İmha Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzman polisler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü çevresindeki şüpheli paketleri, içinde patlayıcı veya bomba olma ihtimaline karşı kontrollü bir şekilde fünyeyle patlattı.

        VALİ ŞAHİN: KADIN TERÖRİST ÜZERİNDE BOMBA VE SİLAHLA ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

        İstanbul Valisi Vasip Şahin, olay sonarası yaptığı açıklama "İstanbul Emniyet Müdürlüğümüze yarım saat kadar önce biri kadın iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Çatışmada kadın terörist üzerindeki bomba ve uzun namlulu silahla ölü olarak ele geçirildi. Diğer saldırganın yaralı olarak kaçtığı olayda bir polisimiz hafif yaralandı" demişti. Kaçtığı belirtilen kişinin İstanbul Üniversitesi'nde bugün izinsiz gösteri yaptıkları için gözaltına alınan 21 kişiye destek vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kapısının yakınında bekleyen grupta bulunduğu, çatışma sırasına bacağına kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi.

        ÖLEN KADIN TERÖRİST "TAKSİM'DE SALDIRI DÜZENLEYEN ELİF SULTAN KALSEN"

        Saldırıda öldürülen kadın saldırganın daha önce canlı bomba olarak aranan ve Taksim'deki polis noktasına ateş açan Elif Sultan Kalsen olduğu belirlendi. Parmak izi bilgilerini de değerlendiren polis, öldürülen teröristin Elif Sultan Kalsen olduğunu tespit etti.

        13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bu arada, daha önce açıklananın aksine saldırganın bir kişi olduğu, kaçtığı belirtilen kişinin İstanbul Üniversitesi'nde bugün izinsiz gösteri yaptıkları için gözaltına alınan 21 kişiye destek vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kapısının yakınında bekleyen grupta bulunduğu, çatışma sırasına bacağına kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi. Bu grupta bulunan ve aralarında kadınların da olduğu 13 kişi ise gözaltına alındı.

        İSTANBUL EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

        İstanbul Emiyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Emniyetin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

        "Saat 17:50 sıralarında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi istikametinden gelerek, İl Özel İdaresi'nin önünden İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nin ana giriş nizamiye kapısına yürüyen bir bayan şahıs, uzun namlulu silah ile ateş açmış, kapıda ve çevrede görevli personel tarafından saldırgana silahla karşılık verilmiş, şahıs ölü olarak ele geçirilmiştir.Saldırı sırasında (2) polis memuru hafif şekilde yaralanmış, yaralanan polis memurları hastanede tedavi altına alınmıştır. Yoldan geçmekte olan bir vatandaş çıkan çatışmada sol ayak topuğundan hafif şekilde yaralanmış, yaralanan vatandaşın tedavisi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam etmektedir. Ölü olarak ele geçirilen örgüt mensubunun üzerinden 1 adet uzun namlulu kaleşnikof otomatik tüfek, 1 adet tabanca ile 2 adet el bombası elde edilmiştir."

        SAĞLIK BAKANI YARALI POLİSLERİ ZİYARET ETTİ

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası girişinde kadın teröristin bombalı ve silahlı saldırısı sonucu yaralanan polis memurları Tayfun Demirtaş ve İhsan Merde'yi tedavi gördükleri Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret etti.

        Polislerin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Bakan Müezzinoğlu, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, "Dün ve bugün gerçekleşen bu terör eylemlerini kınıyorum. Türkiye'nin istikrarına ve Türk milletinin huzuruna yönelik bu eylemlerin son bulmasını temenni ediyorum" dedi. Yaralı polislerin durumlarının iyi olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

        "Şu anda yaralı olan iki emniyet görevlimizden Tayfun kardeşimiz ameliyatta, İhsan kardeşimiz de yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. İhsan kardeşimizle görüştüm, eşiyle de görüştüm, sağlık durumu oldukça iyi, gerekli tıbbi tedavileri yapılıyor, inşallah sağlık bir şekilde hem ailelerine hem de mesleklerine dönmelerini temenni ediyorum. Ameliyat olan Tayfun kardeşimize operasyonu bittikten sonra meslektaşlarımız gerekli değerlendirmeleri yapıp size gerekli bilgileri verecektir.

        Ben her iki kardeşimize, emniyet mensuplarımıza geçmiş olsun diyorum, acil şifalar diliyorum. Ailelerine de en kısa zamanda kavuşmalarını yine en kısa sürede de mesleklerine dönmelerini temenni ediyorum. Şu anda tıbbi anlamda her iki polis memuru da görevine dönecek güçtedir. Polislerimiz inşallah bu ülkenin, milletin hizmetinde olmaya devam edeceklerdir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ