Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde avukatlarla güvenlik görevlileri arasında arama tartışması yaşandı

        Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde arama gerginliği yaşandı.Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından Başsavcılık, avukatların da girişlerde aranması talimatı verdi.X-ray cihazından geçtikten sonra içeri girmelerine izin verilen avukatlardan bazıları uygulamaya tepki gösterdi. Avukatlar Zülfikar Erden ve Hüseyin Boğatekin gözaltına alındı.

        GÜVENLİKÇİLERLE TARTIŞMA

        Üstlerini aratmak istemeyen avukatlar güvenlikçilerle tartıştı. Bunun üzerine araya giren polis, Başsavcılığın talimatını hatırlattı. Buna rağmen avukatlardan bazılarının tepkilerini sürdürdükleri görüldü.Bu olaylar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Adliye dışında ise uzun avukat kuyrukları oluştu. Zaman zaman kuyruk yolun yarısına kadar geldi. Avukatlar ise yapılan aramanın yasaya aykırı olduğunu belirterek suç işlendiğini belirtti.

        İHA-DHA

        RAKAMLARLA İSTANBUL ADALET SARAYI

        İSTANBUL Adalet Sarayı’na duruşma günlerinin yoğun olduğu salı ve perşembe günü 50 binden fazla kişi gidiyor. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleriyse adileyeye giriş yapan kişi sayısı 20 bin civarında kalıyor. Adliyede 4 bin personel, 400 temizlik elemanı, 400 güvenlik elemanı, 110 Beltur elemanı bulunuyor. Kiralık alanlarda da 300 kişi çalışıyor. Adliyede toplam çalışan sayısı 5 bin 210’u buluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ