Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP-C’li 2 terörist tarafından şehit edilmesi olayını azmettiren isim İtalya’da yaşayan Ünal Erden çıktı

        Müslim SARIYAR / HT GAZETE

        İstanbul Çağlayan’daki Adliye Sarayı’nda, geçen hafta salı günü Berkin Elvan davasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, terör örgütü DHKP-C üyesi Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından şehit edildi.

        Türkiye’yi sarsan olayla ilgili ilk tutuklama İtalya’dan geldi. Ankara’da 1994 ve 1995 yıllarında bir üniversite ile banka şubelerine motoloflu saldırı düzenlemesiyle adı gündeme gelen DHKP-C’li Ünal Erden hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, uluslararası arama kararı çıkarmıştı.

        Avusturya vatandaşı bir kadınla evli olan ve bu ülkede oturma izni bulunan Ünal Erden’in, Savcı Kiraz’ın şehit edildiği olayda azmettirici olduğu tespit edildi. Bunun üzerine devreye İtalyan antiterör timi DIGOS girdi. 45 yaşındaki Erden’in ailesiyle birlikte Paskalya tatili için gittiği Venedik Via Terraglio’daki bir otelde olduğu belirlendi. DIGOS, çok gizli operasyon için düğmeye bastı. Terör örgütü üyesi Erden, dün sabaha karşı oteli terk etmeye hazırlanırken yakalandı. Yanındaki eşiyle yakalanan Erden, tutuklanarak Santa Maria Maggiore Cezaevi’ne konuldu. Ünal Erden’in ayrıca örgüte adam topladığı da öne sürüldü. Türk makamları Erden’in iadesi için girişimde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ