Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Suriye rejiminin, serbest bırakılan adi suçlardan mahkûm 5 bin kişiyi eğittiği ileri sürüldü

        Enes YILDIRIM/ HABERTÜRK

        Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile emniyet, jandarma ve askeri istihbarat birimleri tarafından hazırlanan istihbarat raporunda; 7 Haziran 2015 genel seçimlerine yönelik çarpıcı uyarılar yer aldı. Suriye rejiminin seçim öncesi AK Parti’nin oylarını düşürmek için provokatif eylemler planladığı ileri sürülen raporda bu kapsamda; Şam, Lazkiye, Tartus’ta adi suçlardan tutuklu iken serbest bırakılan yaklaşık 5 bin mahkûma eğitim verildiği ileri sürüldü.

        12 KENTE GÖNDERİLDİLER

        Verilen eğitim sonrasında İstanbul, Gaziantep, Mersin Adana, İskenderun, Diyarbakır, Hatay ve Şanlıurfa gibi 12 farklı şehre gönderilen bu şahısların Cilvegözü veya Öncüpınar sınır kapıları ile Beyrut üzerinden Türkiye’ye girebilecekleri belirtildi.

        Raporda Türkiye’deki Suriyeli kişilerin kullanılmaya çalışılacağı, verilen görevi yerine getirmeyenlerin rejim tarafından Suriye’deki yakınlarına zarar verileceği şeklinde tehdit edileceği de ileri sürüldü. Raporlarda Kobani Bölgesi’nde YPG ve DEAŞ isimli terör örgütleri arasında yaşanan çatışmalar sonrasında HÜDA. PAR’a yönelik eylem olabileceği bilgisi paylaşıldı.

        Bu arada IŞİD’i DEAŞ olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı’nın ardından istihbarat birimleri de bu tanımı kullanıyor. MİT, jandarma ve polis birimleri de istihbarat raporlarına IŞİD yerine DEAŞ yazmaya başladı.

        MİHRAÇ URAL AYRINTISI

        Eşi Esad Ailesi’nden olan ve Hatay Reyhanlı’da 2013’te 52 kişinin öldüğü saldırıdan sonra hakkında yakalama kararı çıkan THKP-C Acilciler lideri Mihraç Ural’ın yakın adamlarından birinin sorgusu da emniyet istihbarat raporlarına girdi. Raporda yakalanan kişinin, “Mihraç’ın görevi savaşmak değil, onun görevi Türkiye’ye karşı propaganda yapmak, halkı AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan aleyhine kışkırtmaktır. Mihraç Ural’ın HDP’li belediye başkanlarıyla irtibatı var. Esad ona bu görevi verdi” şeklinde ifade verdiği belirtildi. Ural’ın cami saldırılarıyla Sünni - Alevi - Şii çatışması çıkarmak istediği, Suriye Keseb’deki Ermeni grupların Mihraç Ural’a bağlı olduğu ve bu gruplara yardım edildiği de raporda yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ