Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'da askerlerin 25 teröristle çatıştığını söyledi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, Ağrı'da teröristlerin askerlere saldırmasıyla ilgili, "25 teröristle çatışma sürüyor. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi.

        TÜSİAD'A SERT ELEŞTİRİLER

        TÜSİAD'a yönelik sert ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı, "Türkiye'nin sanayici, işadamlarının toplandığı sivil toplum örgütünün yeni başkanı... Al birini vur ötekine. Çıkmış gelinen bu süreci bir geri gidiş olarak ifade ediyor. Aslında bunlar maselef haddini bilmiyor. Niye çünkü bunlarda insaf yok. Sermayeleri bire beş katladı onun şımarıklığı içinde bunları yapıyorlar" diye konuştu.

        Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

        - 183 trilyon lirayı bulan bu eserlerin Sakaryalı kardeşlerime hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen kurumlarımızı, belediyelerimizi, hayırseverlerimizi tebrik ediyorum.

        - Buradan bir müjdeyi de vermek istiyorum. Bakanlar Kurulu kararıyla 'Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi'nin kuruluşu ilan edildi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende kucağına aldığı bir çocuğu sevdi.

        - Sakarya, etnik farklılıklar üzerinden siyaset yapmak isteyenlere bunun yanlış olduğu mesajını veriyor. 'Çoklukta birlik'... İşte sizde bu var. Onun için sizi alkışlıyorum.

        - Sakarya'nın benim 40 yıllık siyasi hayatımda çok önemi var. Sakaryalı kardeşlerimle istişare ettim, onların hayır dualarını alarak yola revan olduk. Girdiğimiz tüm seçimlerde Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla destek verdi. Çünkü biz aynı dili konuşuyoruz.

        'ENVAİ ÇEŞİT ŞER ODAĞIYLA MÜCADELE EDERKEN...'

        - Vesayet heveslilerinin üzerine giderken demokrasiyi güçlendirmek için çalışırken Türkiye'yi bölgesinde ve dünyasında itibarlı hale getirmenin çabası içindeyken, Geziciden 'paralel'e kadar enavi çeşit şer odağıyla mücadele ederken Sakarya hep yanımızdaydı.

        'ÇAĞLAYAN SALDIRISININ HEDEFİ DE BU'

        - Önümüze pek çok engel çıkarılacak bunu biliyoruz. Hatırlayın Gezi olaylarını... Çağlayan Adliyesi'nde savcımızın şehit edilmesinin gerisindeki hedeflerden de biri budur. Çözüm sürecini rayından çıkarmak için gösterilen gayretleri de bu kapsamda değerlendiriyorum.

        AĞRI'DA ASKERLERE SİLAHLI SALDIRI

        - Bugün Ağrı Diyadin'de askerleri hedef alan saldırıda barışı dinamitlemeyi, çözümü baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütü güvenlik güçlerimize saldırıda bulundu. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Çatışmalar hala devam ediyor. 25 terörist askerlerimize karşı çatışmanın içinde. Malum siyasi parti bu terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplama gayreti içinde. Demokrasi diyorlarsa bunun yolu silahtan geçmez, sandıktan geçer. Bu kafayla hiçbir zaman bunlar bir yere varamaz.

        'ASLA MÜSAMAHA GÖSTERİLEMEZ'

        - Kimileri hala eski alışkanlıklarını sürdürerek halkımızın iradesine ipotek koymaya çalışıyorlar. Kamu düzenini bozmaya yeltenenlere asla müsamaha gösterilemez. Seçim öncesi Türkiye'yi karıştırmak isteyenler her fırsatı kullanıyor.

        'MİLLETİ ZEHİRLEMELERİNE İZİN VERMEDİK'

        - Yeni Türkiye bizim yeni kızıl elmamızdır. Kendi tarihinden, kültüründen, medeniyetinden kopuk olanlar bunu bilemez anlayamaz. Çünkü bunlar köksüz. Bu milletle bunların kan uyuşmazlıkları var. Milletimizi zehirlemelerine izin vermediğimiz için bize diş biliyorlar.

        'SALDIRDIKLARI TAYYİP ERDOĞAN DEĞİL MİLLETİN KENDİSİ'

        - Milli iradenin söz sahibi olmasına tahammül edemiyorlar. Saldırdıkları Tayyip Erdoğan değil milletin kendisidir. Siz onların özgürlükleri ağızlarından düşürmediklerine bakmayın. Onların demokrasiden anladıkları sadece kendilerinin iktidarda olmasıdır.

        - Milletimizin desteğiyle bunların güç aldıkları tüm kaynakları kapattık. Kaosun olmadığı yerde bunlar hayat bulamaz, inşallah bulamayacaklar. Kurdukları her tezgah kendi başlarına geçti. Şimdi tüm umutlarını ya doğal afete ya ekonomik krize bağladılar.

        'BU YOL İKTİDARA DEĞİL UÇURUMA ÇIKAR'

        - Türkiye'nin son 25 yılına bakın. Bir kez daha ikaz ediyorum bu yol millete iktidara çıkmaz, uçuruma çıkar.

        - Ülkemizde 10 Ağustos 2014 itibariyle mevcut sistem artık bekleme odasına alındı. Şimdi yeni döneme geçişin sancılarını yaşıyoruz. Unutmayın her kutlu doğum sancılı olur. Mevcut sistem Türkiye'yi daha fazla taşıyamaz, taşıyamıyor. Mevcut sistemle buraya kadar getirdik. Dün bırakın değiştirmeyi bunu konuşmaya imkan bile yoktu.

        - En büyük kamuoyu araştırması burası. Kasım ayında Antalya'da G-20 zirvesi yapacağız. Bu ülkeler başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Bunlar akıllarını mı yedi de başkanlık sistemiyle yönetiliyor? Biz niye böyle bir adımı atmıyoruz? Dert başka, korkuyorlar. Arjantin'de Fransa'da diktatörlük mü var?

        'BUNLAR HADDİNİ BİLMİYOR'

        - Bakıyorsunuz hala 'Eski Türkiye daha iyiydi' diyecek kadar izandan yoksun olanları görüyorsunuz. Darbeler mi daha iyiydi? Bugün bir gazetede gördüm. Türkiye'nin sanayici, işadamlarının toplandığı sivil toplum örgütünün yeni başkanı... Al birini vur ötekine. Çıkmış gelinen bu süreci bir geri gidiş olarak ifade ediyor. Aslında bunlar maselef haddini bilmiyor. Niye çünkü bunlarda insaf yok. Sermayeleri bire beş katladı onun şımarıklığı içinde bunları yapıyorlar. Şunu çok açık söylüyorum. Siz bu ülkenin mutluluğuna değil birliğine dinamit atarsınız, yapılan bu. Terör mü daha iyiydi, ekonomik krizler mi daha iyiydi?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ