Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş, Ağrı saldırısı üzerinden Genelkurmay'a sert eleştiriler yöneltti

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,ODTÜ Mezunları Derneği'nce Ankara Vişnelik Tesisleri'nde düzenlenen "Seçim Süreci Tartışmaları"nın konuğu oldu.Tesislere gelişinde gazetelerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Ağrı'daki terör saldırısının hatırlatılması üzerine konuyla ilgili detaylı bilgi alamadıklarını, basından takip ettiklerini söyledi.

        'İKİ TARAF DA TATMİN EDİCİ AÇIKLAMA YAPMALI'

        "Üzücü ve kaygı verici bir gelişme" olarak nitelediği olayın, tam olarak nasıl gerçekleştiğinin, iyi araştırılması ve soruşturulması gerektiğini belirten Demirtaş şunları söyledi:

        Nihayetinde barış süreci diye bir süreci hep birlikte sahipleniyorsak, silahlar sussun diye, kimse ölmesin, öldürülmesin, yaralanmasın diyedir. Bence herkesin buna dikkat etmesi lazım. Tabii oradaki çatışma nasıl gelişmiş, nasıl gerçekleşmiş bence iki tarafın da tatmin edici bir değerlendirme ve açıklama yapması lazım.

        'SIRRI BEY'İN SÖYLEDİĞİ DOĞRUDUR'

        İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "İmralı'da mutabakat sağlanan maddelerle ilgili adım atılsa KCK'nın bir hafta da kongreyi toplayacağı" yönündeki açıklamalarının hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

        Sırrı Bey, açıkladı zaten İmralı Heyetinin sözcüsü, gelişmeleri takip ediyor, akildir. Silahlar tümden sussun ve bırakılsın diye bir çaba içerisindeyiz. 10 madde müzakere edilsin diye bir çaba içerisindeyiz. İmralı heyetimiz de buna katkı sunmaya çalışıyor. Sırrı Bey'in söylediği şey doğrudur.

        'İSPATLAMA ŞANSIMIZ YOK'

        Faiz tartışmaların yaşandığı dönemde kaynağı belirsiz 4 milyar doların Türkiye'ye giriş yaptığı iddialarına ilişkin soru üzerine de Demirtaş, bunun bir iddia olduğunun altını çizerek, bunu kendilerinin ispatlama şansları bulunmadığını söyledi.

        Piyasaların, Merkez Bankası'nın, Hazine Müsteşarlığı'nın bu konuda güven verici ve herkesi de ikna edici bir şekilde bilgilendirme yapması gerektiğini belirten Demirtaş, "Bizim bunu spekülasyon olmaktan çıkarma şansımız yok. Biz bu bilgilere hakim değiliz. Bu konuda yetkili, sorumlu, görevliler de değiliz. Dolayısıyla maliyeyle ilgili kurumların bu tür spekülasyonları ve iddiaları ciddiyetle araştırıp ikna edici açıklamalar yapması lazım" ifadelerini kullandı.

        GENELKURMAY AÇIKLAMASI

        Demirtaş, Ağrı'da yapılan terörist saldırıya ilişkin Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamadaki detayların sorulması üzerine de şunları kaydetti:

        Bakamadım açıklamaya. Açıklamayı bir okuyayım ondan sonra değerlendirelim. Çünkü bir toplantıdan çıktım geldim. Ama Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur artık. Bu ülkenin ordusudur, bir partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değiller. Bu tür seçime endeksli açıklamalar veya adaylıkla ilgili spekülasyon yapacak açıklamalar yapmasalar iyi olur tabii ki.

        'GERÇEKÇİ OLMAK ZORUNDAYIZ HDP TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAYACAK'

        Demirtaş,Vişnelik Tesisleri'nde yaptığı açıklamada da, yarından itibaren (12 Nisan) seçim kampanyalarının başlayacağını belirtti.Demirtaş, sadece HDP'nin seçimi kazanması veya çok sayıda milletvekili kazanması için bir çalışma yürütmediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

        Asıl alternatif 7 Haziran'dan sonra güçlenecektir. Bizler gerçekçi olmak zorundayız. 7 Haziran akşamı HDP tek başına iktidar olmayacak, bunun keşke mümkün olduğunu söyleyebilsek ama HDP iktidar alternatifi olacak artık. Belki 2015 içerisinde, bir erken genel seçimle ama en kötü ihtimal 2019 Genel Seçimlerinde artık halklarımızın bir alternatifi oluşmuş olacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ