Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP EŞ Genel Başkanı Demirtaş'tan çok çarpıcı açıklamalar

        HDP'nin Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlediği aday tanıtım mitinginde konuşanDemirtaş, partisinin adaylarının "ezilenlerin temsilcisi" sıfatıyla çalışmalarına başladığını belirterek, "Önce Allah'a, sonra sizlere, adaylarımızı bugün emanet ediyorum" ifadesini kullandı.

        Zorlu bir çalışma sürecinin kendilerini beklediğini ifade edenDemirtaş, partililere, gençler ve kadınlar başta olmak üzere, adayların etrafında kenetlenme çağrısı yaptı.

        Demirtaş, coşkulu ve neşeli bir kampanya yürüteceklerini anlatarak, bugüne kadar görülmemiş düzeyde umut yaratan, hiçbir partinin cesaret edemediği rengarenk, çok kültürlü, çok sesli adaylarla halkın huzuruna çıktıklarını bildirdi.

        HDP'nin tarihi bir görev üstlendiğini söyleyenDemirtaş, "Gece gündüz demeden çalışmamız lazım. Bize güvenen, bize inananları mahçup etmeyecek bir sonuç ortaya koymamız lazım. Yola hep birlikte çıktıysak, yükü hep birlikte taşıyacağız. Her biriniz, her bir çalışanımız, her bir seçmenimiz adaydır aynı zamanda. Aday biz değiliz, sizlersiniz. HDP, Meclis'e gidiyorsa, her birimiz aday gibi çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

        Demirtaş, hiç kimsenin tahmin etmediği bir sonuçla ortaya çıkacaklarını belirterek, sonuçların AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "paniğe" sevk ettiğini öne sürdü.

        Ağrı'da dün güvenlik güçleriyle teröristler arasında yaşanan çatışmayı "provokasyon" olarak nitelendirenDemirtaş, "Bundan sonra da tekrar edebilir. Mutlaka dikkatli ve duyarlı olmalıyız" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sakarya'da toplu açılış törenindeki konuşmasında Ağrı'daki çatışmayı duyurduğunu söyleyenDemirtaş, çatışmadan siyasi rant devşirilmek istendiğini iddia etti.

        "GENÇLERİN BİR TEK TIRNAĞI 550 MİLLETVEKİLİ KOLTUĞUNDAN KIYMETLİDİR"

        Ağrı'da ne olduğunu halkın bilmesi gerektiğini vurgulayanDemirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Özellikle evladı askerde olan anaların, babaların bilmesi lazım. Dün Ağrı'da bir çatışma değil, önceden planlanmış, provası yapılmış, önceden hazırlanmış sahte bir kurgu operasyon vardı. Oradan mümkün olduğunca fazla cenaze çıkartmaya çalıştılar."

        Yaşananların halka başka türlü anlatıldığını öne sürenDemirtaş, "Bunlar provokasyon yapmak için, HDP'yi kötülemek için ellerinden geleni yapacaklar, çılgınlık yapmaya devam edecekler. Çatışma bölgesinde yaralı askerler var, helikopter yaralıları gelip almak yerine, operasyona katılıyor, yukarıdan ateş açıyor. Ambulans yok. Yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kalıyor arkadaşlarımız, fotoğrafları var, görüntüleri var" diye konuştu.

        "Ortadoğu'nun hiçbir diktatörü giderken arkasında barış bırakmadı" diyenDemirtaş, "Kürdü de Türkü de her bir evladımızı onun her bir tırnağı, o gençlerin bir tek tırnağı, 550 milletvekili koltuğundan kıymetlidir. Tek bir gencimizin burnu kanamasın, canı gitmesin, 550 milletvekilliği gitsin, umurumuzda değil" ifadelerini kullandı.

        CHP VE MHP'YE ÇAĞRI

        CHP ve MHP liderlerine çağrıda bulunanDemirtaş, "Gelin beraber Ağrı'ya gidelim. Olayları yerinde görüp tespit edelim. AKP'nin ülkeyi felakete sürükleyecek bu tezgahlarına izin vermeyelim. Gün bu provokasyonları birlikte önleme günüyse, sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na çağrı yapıyorum. Bu tezgaha hiçbirimiz düşmeyelim. Bu tezgahı, provokasyonları bozmak hepimizin boynunun borcudur" şeklinde konuştu.

        Mitingde, İstanbul'un üç bölgesinde HDP'den milletvekili adayı gösterilenler, seçim otobüsü üzerinden partilileri selamladı. Birinci bölge adayları arasında yer alan fiziksel engelli Musa Piroğlu ise seçim otobüsünün önünden, tekerlekli sandalyesinden partililere el salladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ