Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gezi eylemcisi için bilirkişi mahkemeye ilginç bir rapor gönderdi

        Serdar KULAKSIZ / HT GAZETE

        Temmuz 2013’teki Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 26 kişi hakkında İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşmasında ilginç bir gelişme yaşandı. Aralarında Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu’nun da bulunduğu Taksim Dayanışma Platformu yöneticilerine “suç örgütü lideri olmak”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”ten 13 yıl hapis istenen davada, diğer tutuksuz sanıklarla birlikte “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” etmekten 3 yıl hapisle yargılanan Volkan Ö.’nün avukatı, emniyetin dava dosyasına koyduğu fotoğrafın müvekkiline ait olmadığını söyledi.

        DOSYADAKİ FOTOĞRAF

        Bilirkişi incelemesi yapılmasını isteyen avukat, Volkan Ö.’nün yabancı bir ajansa verdiği röportaj ve gözaltına alınma anı görüntülerini de kanıt olarak sundu. Mahkeme, dosyada yer alan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından elde edilen 2 fotoğrafı ve avukatın sunduğu video görüntülerini adli bilirkişi, işletme mühendisi ve bilişim teknolojileri uzmanı Muhammed Salih Aslantürk’e gönderdi. Dosyadaki görüntü ve fotoğrafı inceleyerek mahkemeye sunan bilirkişiden “benzerlik”e ilişkin bir saptama gelmedi ama yorumları dikkat çekti.

        ‘VATANİ GÖREVDİR’

        -Adı geçen vatandaşımız, eğer herhangi bir suçla bağlantısı yoksa masumdur. Sadece niyetini bilmemekle beraber hangi maksatla yabancı basın mensuplarına devletiyle ilgili bilgi verdiğini ve yurtdışında bu röportajın ne şekilde yayınladığının ayrıca araştırılarak ilgilinin yeniden yeminli ifadesinin alınması önemlidir.

        -Tutuklanma anında “Ben bir şey yapmadım” diyor. Eğer bu vatandaşımız, gerçekten masumsa, bu yanlışlığın derhal düzeltilmesi hukukun asıl konusudur. Çünkü hukukun eşitler tarafında tarafsız, mazlum ve mağdur tarafında savunucu hak arayıcı olması gerekir.

        -(Raporun sonuç ve değerlendirme başlığı) Adı geçen vatandaşımızın yüzü çok masum, devlet görevlilerine karşı saygılı görülmektedir. Takdir yüce mahkemenizindir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ