Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa IŞİD'den kaçan 35 Suriyeli kaçak tren vagonunda yakalandı

        Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseki kentinde terör örgütü IŞİD'in bombalı saldırılarından kaçarak yasa dışı yollardan Avrupa’ya gitmek isteyen aralarında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu 35 kaçak, Bulgaristan’a gidecek olan yük treninin 2 vagondan bulundu.

        'KİŞİ BAŞI BİN DOLAR ÖDEDİK'

        Avrupa ülkelerine gitmek için kılavuzlara kişi başı bin dolar ödediklerini anlatan kaçaklar, evlerinin bombalandığını ve geri dönecek bir yuvalarının olmadığını söyledi.Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseki kentinde terör örgütü IŞİD'in bombalı saldırıları sonucu evlerini kaybeden kaçaklar, 10 gün önce yasa dışı yollardan Türkiye’ye geldi. Organizatörlere Bulgaristan’a gidebilmek için kişi başı bin dolar ödeyen kaçaklar, dün gece İstanbul’dan otobüsle Edirne tren garına getirildi. Gara yakın bir alanda bekleyen Suriyeli kaçaklar, Bulgaristan’dan getirdiği tahıl yükünü boşalttıktan sonra park alanına bırakılan vagonlara bindi.

        BEBEK AĞLAYINCA YAKALANDILAR

        Geceyi vagonların içinde geçiren kaçaklar, sabah çıkış hazırlığı yapan tren vagonda ağlayan bebeğin sesini duyan gar görevlisi tarafından fark edildi. Sefer iptal edilerek polise haber verildi. Vagonlarda arama yapan polis ekipleri, 2 vagonda aralarında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu 35 kaçak yakaladı. Bindikleri vagonlardan polis ekiplerinin yardımıyla çıkarılan kaçaklar, Suriye’deki IŞİD saldırılarından kaçtıklarını ve kişi başı bin dolar ödeme yaptıklarını anlattı.

        'EVLERİMİZ YIKILDI'

        Bombalı saldırılarda evlerini kaybettiklerini ifade eden Suriyeli kaçak, “IŞİD evlerimizi bombaladı bizde kaçmak zorunda kaldık. Benim ayağım bombalı saldırıda yaralandı, evlerimiz tamamen yıkıldı. Bende ailemle beraber kaçmak zorunda kaldım. Bizi Bulgaristan’a götüreceklerini söyleyen kişilere kişi başı bin dolar ödedik. Dün gece otobüsle gara getirildik ve Bulgaristan’a gitmek için vagonlara bindik. Artık Suriye’de dönecek bir yuvamız yok, kaçmak zorundayız” dedi.Gözaltına alınan Suriyeli kaçaklar, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele şubesine götürüldü. Polis, Suriyeli kaçakları Edirne’ye getiren kılavuzların peşine düştü. Soruşturma sürüyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ