Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Siyasi partilerin yurtdışı seçmen takvimi

        ESRA YAZDIÇ/HABERTÜRK

        CHP Lideri Kılıçdaroğlu 25, MHP lideri Bahçeli 26 Nisan’da, Başbakan Davutoğlu ise 3 Mayıs’ta Almanya’da olacak. HDP Lideri Demirtaş ise bugün İsviçre’de vatandaşlara seslenecek.

        7 Haziran genel seçimi için takvimlerini hazırlayan partiler, programlarına bu kez Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerini de koydu.

        1 milyon 400 bin seçmenle seçim sonuçlarına önemli bir etkide bulunacağı tahmin edilen Almanya ile gurbetçi nüfusunun yoğun olduğu Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya’da önümüzdeki günlerde seçim havası esecek.

        ÇIKARMA YAPACAK

        Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 3 Mayıs’ta Almanya’ya çıkarma yapacağı ve gurbetçi vatandaşlarla geniş katılımlı bir toplantıda bir araya geleceği belirtildi. Davutoğlu’nun dışında bakanlar ve AK Parti’nin önde gelen isimleri de Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Türk derneklerinin toplantılarına katılarak gurbetçilerden oy isteyecek.

        İLK DURAK DÜSSELDORF

        Seçim kampanyasını “Milletçe alkışlıyoruz” sloganı ile yürüten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 25 Nisan’da Almanya’nın Düsseldorf kentine gidecek. Avrupa’daki ilk büyük buluşmayı gerçekleştirecek olan Kılıçdaroğlu, gurbetçi vatandaşlara seslenecek, Almanya’da yaşayan Türklere yönelik projelerini anlatacak.

        ‘BİZİMLE YÜRÜ’

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 26 Nisan’da Almanya’nın batı kesimindeki Oberhausen şehrinde düzenlenecek etkinliğe katılacak. Avrupa Türk Konfederasyonu tarafından “Bizimle yürü Avrupa Türklüğü” sloganıyla düzenlenecek şölende bir konuşma yapacak olan Bahçeli, çözüm sürecinin geldiği noktanın Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit ettiğini anlatacak, gurbetçi vatandaşlara”Ülkenin geleceğine birlikte sahip çıkalım” mesajını verecek.

        HEDEFİ 400 BİN OY

        HDP, öncelikle yurtdışında yaşayıp daha önce oy kullanmamış seçmenin oyunu almayı hedefliyor. Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile partinin önde gelen isimlerine yurtdışı programları hazırlandı. Demirtaş bugün İsviçre’deki mitingde Avrupa’da yaşayan seçmenlere seslenecek. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, yurtdışından 400 binin üzerinde oy beklediklerini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ