Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özel Güvenlik Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Gazi Özer, sektöre yönelik eleştirileri yanıtladı

        Deniz ÇİÇEK/ANKARA

        Özel Güvenlik Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Gazi Özer HABERTÜRK’e konuştu. Özer, özel güvenlik sektörüne yönelikeleştirilerle ilgili şunları söyledi:

        SORUMLU ADLİYE YÖNETİMİ: İstanbul Adalet Sarayı’nda bütün kuralları ilgili idare koyuyor. ‘Şapkalıları aramayın’ denirse aranmaz. Kural koyucu biz değiliz, idareler. Asıl sorumlu adliye yönetimidir.

        AYAĞA DÜŞÜRME: İstanbul ve Antalya havalimanlarını da özel güvenlik koruyor ama Antalya Havalimanı Avrupa’nın en güvenli havalimanı seçildi. Çünkü havalimanını özel sektör işletiyor. Kuralları net ve açık koyuyor. Güvenlik şirketinin bunu değiştirme yetkisi yok. Urfa havalimanı için güvence veremem. Çünkü 900 TL maaşla güvenlik hizmeti alınıyor. Bu hizmeti alma daha iyi, ayağa düşürmeyin.

        İSTEMEYEN HİZMET ALMAZ: Kamu kurumları istemezse, özel güvenlik hizmeti almaz. Kendi inisiyatiflerinde. Kamu için 180 bin özel güvenlik çalışıyor ve bir yılda 4.3 milyar TL’lik özel güvenlik hizmeti alınıyor. Kişi başı maliyet 2 bin TL. Kamu hizmeti bizden almaz diye endişemiz yok. Zaten bizim için özel sektör işleri daha kârlı.

        POLİS BU İŞTEN KURTULMAK İSTİYOR: Polis, özel güvenlikçilerin şu anda yaptığı işten kurtulmaya çalıştı yıllarca. Polis, kapı beklemek istemiyor.

        STADYUM GÜVENLİKLERİ MAÇ İZLEMEYE GELİYOR: Stadyumlarda yapılan güvenlik işi, hafta sonu adam toplama işine döndü. Haftada sadece bir gün çalışacak güvenlikçiyi kim kadrosunda tutar. Adam maç izlemeye geliyor oraya. Futbol Federasyonu ve Özel Güvenlik Federasyonu sözleşme yaparak bu sorunu çözer. Kimisinin ise özel güvenlik kartı var ama bu işi yapmıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ