Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ahmet Davutoğlu Bayburt mitinginde konuştu

        Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gümüşhane'nin ardından Bayburt'tadüzenlenenAk Parti mitinginde vatandaşlarla bir araya geldi.Cumhuriyet Caddesi'ndeki Valilik önünde düzenlenen mitingde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne'de sarf ettiği, "Benimkisi başarı hikayesi" sözlerini hatırlatan Davutoğlu, "Başarı hikayesi CHP Genel Başkanı olmaksa nasıl oldu, paralel yapının kasetleriyle" dedi.

        Davutoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

        - Arkamızda durmaya hazır mısın Bayburt... Türkiye'yi yükseltmeye varız. Namertler etrafımızda. Namerde karşı devletimizi, milletimizi aziz kılmak için yola çıktık.

        'IMF MEMURLARI TÜRKİYE ADINA KARAR VERİYORDU'

        - 2002'de Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanları dinlenmiyordu, IMF memurları Türkiye karar veriyordu. Türkiye Cumhuriyeti bir tank alabilmek içn ülkelerin kapısında dolaşıyordu. O tankları modernize etmek için İsrail'e muhtaçtık. Kimlerin döneminde? Ecevit'in, Mesut Yılmaz'ın güçlü koalisyon döneminde.

        'KILIÇDAROĞLU BAŞARI HİKAYESİYİM DEMİŞ...'

        - Kemal Kılıçdaroğlu 'Ben bir başarı hikayesiyim' demiş... Hoca olarak bir bakacağız nerelerde başarı göreceğiz. '12 yılda Ak Parti ne yaptı?' diye soruyor ya gelin bir bakalım 230 milyar dolara 800 milyar dolara milli geliri kim çıkardı? Ak Parti... Hastane kapısında bekleme senin dönemindeydi.

        - Bayburt'ta üniversite var mıydı, doğal gaz var mıydı? Kim yaptı... Onlar konuşur, Ak Parti yapar.

        YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ

        - Kop tünelini bitirdiğimizde Bayburt-Erzurum arası pürüzsüz şekilde açılacak. Araklı yolu da bitince sorunsuz şekilde Karadeniz'e inilecek.

        - Erzincan-Gümüşhane hızlı treni için düğmeye bastık. Biz Gümüşhaneye geliriz de orada durur muyuz. Bayburt'a da bütün bu imkanlar gelecek. Bayburt Üniversitesi'ne yeni fakülte açılması Bakanlar Kurulu'na sunuldu.

        'RAHMETLİ SAVAŞ AY'A CEVAP VEREMEMİŞSİN'

        - Gelelim Kılıçdaroğlu'nun başarı hikayesine... Edirne'de diyor ki, "Ben bir başarı hikayesiyim". SSK Genel Müdürü.... Kılıçdaroğlu gelir iş başına SSK'nın borcu yok, işi bırakır kurum en büyük borcuna batmıştır. Karne iki SSK hastanelerinin durumu... TV'le yansımıştı 1990'larda neler yaşandığı. Başarı hikayesi nerede? Daha rahmetli Savaş Ay'ın sorusuna cevap verememişsin, milletin sorusuna nasıl cevap vereceksin?

        'PARALEL YAPININ KASETLERİYLE GENEL BAŞKAN OLDU'

        - Gelelim yakın tarihe... Başarı hikayesi CHP Genel Başkanı olmaksa nasıl oldu, kasetlerle genel başkan oldu. Kılıçdaroğlu'nu kim bilirdi? Kılıçdaroğlu paralelin çıkardığı kasetlerle genel başkan oldu. 2011 seçimini, 2014 seçimini kaybetti mi? Partisinin işaretini bile yapamayan çatı adaya destek verdiler ne oldu? CHP'nin çatı adayı Buyburt'ta rezil oldu. Sınıfta kaldı mı Kılıçdaroğlu kaldı.

        'BÜTÜN DERSLERDEN BİR BİR SIFIR ALIYOR'

        - Kılıçdaroğlu kendi aday olduğu İstanbul'da yerel seçimlerde sandığı bulamadı. Adres gösterdiği Kağıthane'ye Kağıttepe dedi. Bunun başarı hikayesi nerede, bütün derslerden birer birer sıfır alıyor.

        'KOLTUĞU BIRAKMAYA HAZIRIM'

        - 7 Haziran'dan sonra iktidar olamazsak, birinci parti olamazsak bu koltuğu bırakırım. Hadi çık sen de söyle.

        - Kılıçdaroğlu perde gerisinde paralelcilerle iyi anlaşıyor. Onlar ne diyorsa Kılıçdaroğlu onu yapıyor. Dün paralelci yapılar içeride darbe yapmaya kalktılar. Pensilvanya'dan aldıkları talimatla 'Gücümüzü koruyoz' demeye çalışıyorlar. Kim milli iradeyi durdurmak içni biz burdayız derse biz daha gür sesle 'Türk devleti, milleti burada' deriz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ