Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Savcı, 32. Asliye Ceza'nın 'tahliye' müzekkeresini yeniden iade etti!

        İstanbul İnfaz Savcısı, 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 'Tahliye kararları yerine getirilsin' talimatlı müzekkeresini yeniden iade etti.

        İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi, "paralel yapı'' soruşturmalarında tutuklu bulunan şüphelilerin tahliye edilmesine ilişkin 25 Nisan'da verdiği ve infaz savcılığınca "yok hükmünde" sayıldığı için iade edilen tahliye müzekkerelerini, yeniden nöbetçi infaz savcılığına göndermişti.

        Fakat İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz ve İlamat Bürosu nöbetçi savcılarından Ahmet Hanefi Uslu, bu kararı da daha önceki gerekçeler doğrultusunda mahkemesine iade etti.

        Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen şüpheli avukatları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz ve İlamat Bürosu nöbetçi savcılığına giderek, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin "yetkisi olmadığı halde" aldığı şüphelilerin tahliyesine ilişkin kararını sordu. Avukatlar, nöbetçi infaz savcısı Ahmet Hanefi Uslu ile bir süre görüştü.

        Savcı Uslu'nun UYAP üzerinden kendisine gelen İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesinin tahliye talepli kararını, bir önceki iade kararının gerekçelerini göstererek geri gönderdiği kaydedildi. Avukatların savcı Uslu'ya hazırladıkları dilekçeleri ayrı ayrı vererek kararını gerekçelendirmesini istedikleri de ifade edildi.

        AYRINTILAR GELECEK...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ