Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis Başkanı Çiçek: Kamu Deneticiliği Kurumu önemli bir boşluğu dolduracak

        Meclis Başkanı Cemil Çiçek Kamu Denetçiliği Kurumu İstanbul İrtibat Ofisi'nin açılışına katıldı. Çıkışta basın mensuplarının karşısına geçen Çiçek şunları söyledi:

        'DEVLET OLARAK HAKSIZLIK YAPABİLİYORUZ'

        - Toplumun böyle bir kurula ihtiyacı var.Partilerimiz beyannamelerini açıklıyorlar. Hepsi vatandaş memnuniyetini hesaba katarak açıklamalarda bulunuyor. Memur vatandaşa, 'Git bildiğin yere şikayet et' diyor, nereye şikayet et... Demek ki biz devlet uygulamalarında zaman zaman haksızlık yapabiliyoruz. Böyle olunca da hak kayıpları oluyor.

        - Yargı yoluna giderek hak elde etmenin çok uzun ve zahmetli oludğu için bu mekanizma tek taraflı olarak giderme imkanı yok. Bizim vatandaş zeki, kestirme yolu bulmuş, o da geliyor Meclis'e şikayet ediyor. Dünyada Meclis'e en çok ziyaretçi gelen bizim Meclis. 540 binden fazla vatandaş gelip vekilden sorununa çözüm arıyorsa önemli kısmı 'Git bildiğin yere şikayet et'in karşılığı olarak 'Beni temsil eden vekilim var' deyip oraya geliyor.

        - Kamu Deneticiliği Kurumu önemli bir boşluğu dolduracak. Devlet ile vatandaş arasındaki ihtilafı hakka ve hakkaniyete ulaştırma konusunda önemli bör görevi ifa edecektir. Bundan, öncelikle toplumun haberdar olması lazım. Vatandaşa kamu spotlarıyla bunu duyurmak lazım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ