Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu: Bize sığınan Suriyelileri kimseye geri vermeyiz

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti'nin Çankırı veKastamonu'da düzenlenen mitinginlerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Önce Çankırı Belediye Meydanı'nda partililere hitap eden Davutoğlu şunları söyledi:

        -Kim işçi bayramını, Emek ve Dayanışma Bayramı'nı kutlamak isterse, yasal çerçevede meydanlar açık.Kim marjinal gruplarla Taksim'de ya da Türkiye'nin herhangi bir yerinde kamu düzenini bozmak isterse, kesinlikle onlara fırsat vermeyiz.

        - (Selahattin Demirtaş'ın Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili sözleri üzerine)Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Niye demeyeceğim? Çünkü Selahattin ismi Selahaddin Eyyübi'yi hatırlatır bize. O ise Kudüs'ü 'Yahudiler'in kutsal mekanı' diyor. Cahil, Selahattin adından utan, Kudüs bizim kutsal diyarımızdır.

        'KILIÇDAROĞLU İMAM HATİPLERİ TEKRAR KAPATMAK İSTİYOR'

        - Kemal Kılıçdaroğlu şimdi baktı olmuyor, olmadık hesaplarla bir sürü konuşup, kelam edip vaatte bulunuyor. Dün bir vatandaşımızdan mesaj aldım, diyor ki 'Buna binbir Kemal masalları demek lazım, Binbir Gece Masalları gibi'. Çünkü hesabın nereye varacağını bilmiyor.

        - Kılıçdaroğlu 28 Şubat'ın yapamadığını yapıp, imam hatipleri, 8 yıl kesintisiz eğitim üzerinden orta okullarını tekrar kapatmak istiyor.

        KOALİSYON TARTIŞMALARI

        - CHP ve HDP koalisyon kuracak güce gelemezler. Seçim öncesinde cephe kuruyorlar. Bir de bakıyorsunuz Pensilvanya'dan bir talimatla paralelciler gidip HDP'li Diyarbakır Belediye Başkanı'yla arka kapıdan gidip konuşuyorlar. Ne konuşuyorlar? 'AK Parti'yi nasıl durdurabiliriz.' Siz kapalı kapılar ardında konuşuyorsunuz da millet Çankırı Meydanı'nda konuşuyor.

        KASTAMONU'DA MÜJDELER

        Başbakan'ın ikinci adresi ise Kastamonu oldu. Davutoğlu, burada da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na"Suriyeli göçmenleri geri göndereceğiz" sözleri üzerinden yüklendi:Kılıçdaroğlu ne diyor Suriye'den gelenleri geri göndereceğiz... Yani mazlumu zalime yollayacak. Bunda vicdan var mı? İnönü de Azerileri Ruslar'a geri verdi. O 146 can Azeri şehit edildiler. Onu gören Türk subay aldığı emri uygulamak zorunda olduğu için intihar etti. Biz baş veririz mazlum vermeyiz, bize sığınanları kimseye vermeyiz.

        Kastamonu hitabında kente müjdelerini de açıklayan Davutoğlu şöyle devam etti:

        Kastamonu'yla ilgili müjdelerimizi paylaşalım. Müjde bir Ilgaz Tüneli bu yıl tamamlanacak, 5.5 kilometre çitf tüp tünel... Onlar tüp deyince tüp kuyruklarını hatırlarlar. Kastamonu-Çankırı yolu en kısa zamanda tamamlanacak. Filyos çayı üzerinde Araç Barajı haziran ayında ihale tamamlanıp inşaatına başlanacak. Dördüncü olarak Kırık Barajı için de ihaleye çıkılacak.

        Tıp fakültesinin hastane sorunu çözülecek, hastane yapılacak. Altı kapalı spor salonu en kısa zamanda yapılacak. 17 taşkın korunma tesisi yapılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ