Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin seçim beyannamesini açıkladı

        HABERTURK.COM

        7 Haziran seçimleri öncesi geri sayım başladı. Partiler ise seçmene vaatlerini sıraladıkları 'yol haritaları' niteliğindeki seçim bilgirgelerini bir bir kamuoyuna duyurdu.Ak Parti, CHP ve HDP'nin ardından Milliyetçi Hareket Partisi'nin de seçim beyannamesi açıklandı.

        'ARSIZIN, KANSIZIN, UĞURSUZUN...'

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara Arena kapalı Spor Salonu'nda partisinin seçim beyannamesini açıkladı:

        - Bir buhran devrinde MHP cesaretiyle, ilkeli tutumuyla çelik siyasi tavrıyla buradadır. MHP huzurlu gelecek, milli, ahlaklı yönetim vaadiyle milletimizin huzurundadır. Biz bu aziz vatanı ağırlıklarından kurtarmaya talibiz.

        Bu ülkeyi arsızın. kansızın, hırsızın, uğursuzun elinden kurtarmaya yeminliyiz.AKP'nin aşırdığı 2023 vizyonumuzun temelinde bunlar yatıyor.

        'BEYANNAMEYİ SİYASİ TAKTİK GEREĞİ SONA BIRAKTIK'

        - Partiler birbirini aratmayan söz ve vaatlerini paylaşmıştır. MHP siyasi taktik ve teferruatlı planlama gereğince beyannamesini en son bırakmayı tercih etmiştir. Beyannameler açıklama sırasınra girmişken gelecekle ilgili düşüncelerimizin karambole gitmemesine azami dikkat ettik. Acele etmedik, pişmiş aşa su katmadık. Önceki beyannamelerimizle tutarlılığı bozmadık, çizgimizi muhafaza ettik.

        'GEÇMİŞİNİ GÖMLEK GİBİ DEĞİŞTİRENLERE...'

        - MHP hiçbir zaman umut tacirliği yapmamıştır. Ne dediysek oyuz. Geçmişini gömlek gibi değiştiren ilkesizlere benzemedik. Sabah söylediğini akşam olmadan yalanlayan, karakterini alavere dalavere üzerine inşa eden ikiyüzlülerden olmadık.

        '3 MAYIS'I BOŞUNA SEÇMEDİK'

        - 3 Mayıs'ta açıklamamızın tarihi bir zemini vardır. Bugün boşuna seçilmemiştir. Tam 71 yıl önce 3 Mayıs 1944'te Türk milliyetçileri geçen yüzyıla damga vurdular.3 Mayıs'ın simgeleri vatan hainliğiyle suçlanmıştır. Tahtakurusu bitten geçilmeyen hücrelere atılmışlardır. İnanmış Türk milliyetçileri eziyet gördüler. Dönemin savcısı, milliyetçileri susturmakla uğraşmışlardır.

        'GİDİLECEK BAŞKA TOPRAK PARÇASI KALMADI'

        -Bu saatten sonra başka gidilecek toprak parçası kalmamıştır. Buranın adı Türkiye Cumhuriyeti, milletinin adı ise büyük Türk milletidir. Ya bu vatanda yaşayacağız ya da bu vatan uğruna can vereceğiz. Bu hakikati ne Erdoğan, ne Davutoğlu, ne de İmralı değiştiremeyecektir.

        'ERDOĞAN HER ŞEY OLUR AMA...'

        - Milleti 36'ya ayıran milliyetçiliğin olsa olsa düşmanıdır. Dava arkadaşlarıma faşist, 'Fatiha bilmiyorlar' diyerek aşağılayanların insani değerleri bile tartışılmalıdır. Türklükle karşıma gelmeyin diyen birinin sözlerini itibar etmek söz konusu değildir. PKK'yla masa kurup oturan sonra U dönüşü yaparak bunu inkar eden kim olursa olsun nankördür. Erdoğan her makama ulaşabilir ancak şu fani dönyada olamayacağı bir şey varsa o da milliyetçiliktir.

        'FOTOKOPİ BAŞBAKAN'

        - Bazen serok, kimi zaman Ahmet Sani çoğu zaman fotokopi Başbakan Davutoğlu'na da milliyetçilik 10 gömlek bol gelecektir. Davutoğlu senin cibiliyetin milliyetçilikle ilgili konuşmaya elvermeyecek bu iş senin boyunu fersah fersah aşacaktır.

        'DOĞRU, BİZ KONUŞUYORUZ ONLAR YAPIYOR'

        - Davutoğlu, 'Onlar konuşuyor biz yapıyoruz' diyor. Doğru biz rezillikleri konuşuyoruz onlar tatbik ediyor. Biz ihaneti konuşuyoruz onlar yapıyor. Orhun Anıtlarını yapmak seni milliyetçi yapıyorsa Akdamar Adası'ndaki kiliseyi yapmak acaba sizi ne yapacaktır?

        'BUNLARIN NE İDİĞÜ BELİRSİZ'

        - Bunlar yeri gelmiş Batıcı, yeri gelmiş doğucu olmuşlardır, Sık sık AB'ci, ABD'ci, Barzani yandaşı, İmralı havarisi... Bunların ne idüğü belirsizdir. Davutoğlu Kastamonu'da şehitlerin her birine sahip çıktık demiştir. Süleyman Şah türbesini kamyonlara yükleyerek terk etmek sahip çıkmaksa maşallah Davutoğlu'nun hakkı ödenemeyecektir.

        'BEYANNAMESİNDE BİR KEZ TÜRK DEMEYENDEN MİLLİYETÇİ OLMAZ'

        - Kuytularda el ele 7 Haziran sonrası koalisyon planı yapandan milliyetçi olmaz. Beyannamesinde Türk ifadesini tek bir yerde dahi kullanmayan, 2023 sözleşmesini haçlı organizasyonu ve ihanet şebekesiyle yapandan milliyetçi olmaz.

        'KARARSIZ DURAN KARDEŞİM...'

        - Kararsız duran kardeşim biliyorum kaygılısın elin AKP'ye gitmiyor o halde gel bu defa saflarımıza katıl. Gelecek için bizimle yürü.

        BAŞKANLIK SİSTEMİ

        - Mazisi 92 yılı bulan devlet sistemi bu şımarık tarafından lağvedilmek istenmiştir. Erdoğan, inanılması kolay olmayan sözlere imza atmış, 10 Ağustos 2014'te Cummhurbaşkanlığı'nın çöktüğünü söylemiştir. Madem çöktüyse Erdoğan bu makamda niçin oturmaktadır? Cumhurbaşkanlığı'nı rejim muhafızlığı olarak lanse eden Başkanlık sistemi maskeli hangi rezil rejimi planlamaktadır. Çürüyen Cumhurbaşkanlığı değil Erdoğan'ın bizzat kendisidir. Erdoğan vatana ihanet suçunu işlemiş, sicilinde beyaz nokta kalmamıştır.

        'TÜRKİYE BİR ARABA DEĞİLDİR'

        - 'Artık motoru tekleyen kaportası dökülen bu arabayla devam edemeyiz' demiştir. Türkiye bir araba değildir, aziz şehitlerimizin kanı üzerinde vücut bulmuş fazilet farikasıdır. Eksiği vardır ama asla hurdaya ayrılacak külüstür bir araç değildir. Emperyalizme kule nöbetçiliği yapan müstevli kalıntıları, milletimizin tarihsel emanetlerini hedef almışlardır.

        'TÜRKİYE'NİN DEĞİŞTİRECEK GÖMLEĞİ YOK'

        - Cumhurbaşkanlığı'nın yanında her görevi kendisine layık gören Erdoğan Türkiye'yi adım adım yıkıma götürmektedir. Davutoğlu ise yok hükmündedir, aciz bir görünümdedir. Erdoğan artık geri dönülemez bir yola girmiştir. Sonunda ya bölünmüş korku devletirni kurarark seçilmiş tiran olacak ya da vatana ihanetten yüce divanı boylayacaktır. Slovakya'nın başkentinde kendisini karşılamaya gelenlere başkanlık sistemini övmüştür. Türkiye'nin onca meselesi dururken 'Giydiğimiz gömlek dar geliyor' demiştir. Erdoğan'ın gömlek değiştirme konusundaki maharet ve becerisi dillere destandır. Erdoğan'ın nasıl bir gömlek düşlediğini biliyoruz arka yüzünde ABD, ön yüzünde AB, iki yanında PKK ve İmralı canisinin yazılı olduğunun farkındayız. Türkiye'nin değiştirecek gömleği yoktur çünkü üzerimizdeki gömlekte şehitlerin çıkmayacak kan izi vardır.

        'İMRALI'DA MİNDERDE Mİ OTURUYORDUNUZ?'

        -Kuveyt’ten dönerken terör örgütüyle aynı masaya oturmak devletin çöktüğü anlamına gelir sözleri Erdoğan’a aittir. Oslo’dan İmralı’da nerede oturuyordunuz? Minder mi bulunuyordu? Dolmabahçe’de İmralı canisinin mesajlarını okurken nereye kuruluyordunuz?

        - 7 Haziran için AKP'nin tek sözde projesi başkanlık sistemidir. Buna karşın MHP sağlam tutarlı herkesi kucaklayan beyannamesini hazırlamıştır. 13 yıldır tek başına iktidar olan AKP milletten aldığı desteği gerilim ve çatışma ekseninde heba etmiştir.

        - AKP'nin çözüm politikası iflas etmiştir. MHP'nin haklılığı ortaya çıkmıştır. Türk milleti bu musibete daha fazla dayanamayacaktır. Artık yanlışa dur demek lazımdır.

        'KISA VADELİ HEDEFİMİZ TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAK'

        - Kısa vadeli hedefimiz tek başına iktidar olmaktır. Hükümetin devletin kurumları milli değerlerimizle vatandaşlar üzerinde oluşturduğu her tahribatı onaracağız. Terörü tamamen bitirerek toplumsal huzur ve güveni temin edeceğiz.

        - İşsizlik sorununu önemli ölçüde hafifleteceğiz. Ağırlıklı olarak 2016-2019 yıllarını kapsayacak birinci iktidar döneminde 700 bin yeni istihdam sağlayacağız. Orta vadeli hedefimiz 2019-2023 dönemini kapsayan ikinci iktidar dönemi sonunda Türkiye'nin bölgesel güç haline gelmesidir. Yıllık ortalama yüzde 6.6 büyüme sağlanacağı dönemin sonunda kişi başına gelir 20 bin dolara yükselecektir. İstihdam sayısı da 33 miyon kişiye ulaşacaktır.

        - Uzun vadeli 20253 yılında Türkiye'nin küresel lider olmasını sağlamaktır.

        - Yeni anayasa yapılması konusunda farklı etnik kimliklere siyasi statü tanınarak çok yapılı statü oluşturulmasına, milli kimlik tanımının değiştirilerek Türkiyelilik kavramının esas alınmasına. Türkçe dışındaki dillerde ana dille eğitim yapılmasına idari yapının değiştirilerek yerel yönetimlerin olacağı özerk bölgeler hayata geçirilmesine tamamen karşıyız.

        - Parlamenter sistemi en uygun yönetim sistemi olarak görüyoruz.

        - Terörün bitirilmesi için güvenlik güçleriyle meşru zeminde etkili bir mücadele vermeye son derece kararlıyız. Askeri kışlada hapseden uygulamalara son vereceğiz. Terörün kökünü kazıyacağız. Terörle pazarlıkla derhal bitirilecek. İhanete ortak olanlar adalete sevk edileyecektir.

        - Yargıyı etkin, erişilebilir hızlı kararlar vereceği bir yapıya büründüreceğiz.

        'KADINA ŞİDDETTE HARÇ ALINMAYACAK'

        - Kadınlarımıza çocuklarımıza yaşlılara yönelik şiddet olaylarında dava zaman aşınmı kaldırılacak harç ve mahkeme masrafı alınmayacaktır.

        - Yolsuzlukların önlenmesinde denetim sistemi yeniden düzenlenecek. 17-25 zanlıları başta olmak üzere tüm yolkuzlukların üzerine titizlikle gidilecek kul hakkı yiyenlerden rüşvetçilerden ve hortumculardan hesap sorulacaktır. Yolsuzluktan hüküm giyenlerin servetlerine zaman aşımı gözetilmeksizin el konulması hukuken sağlanacaktır.

        - Özerk bir yolsuzlukla mücadele kurulu kurulacaktır.

        'ÇANAKKALE BOĞAZ GEÇİŞ PROJESİ HAYATA GEÇECEK'

        - Sanayi yatırımlarına kaynak sağlayacak yatırım bankacılığı desteklenecek. Kredi garanti fonu yeniden yapılandırılacak. KOBİ'lerin teminat sorunu çözülecek.

        - Çanakkale Boğaz geçişi projesi gerçekleştirilecektir.

        - Yeni işyeri açan esnafa 5 yıl vergi ve prim ajantajı sağlanacaktır. Şoför esnafımızın yenilemek için alacağı ticari araçtan vergi alınmayacaktır. Yük taşımacığı yapan esnafa vergisiz akaryatık imkanı sunulacaktır.

        'EMEKLİDEN PRİM KESİNTİSİ YAPILMAYACAK'

        - En önemlisi emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecektir. Mazot, gübre üzerindeyi vergiler kaldırılacak ve mazot 1 lira 75 kuruş olacaktır.

        'ASGARİ ÜCRET NET 1.400 TL OLACAK

        - Asgari ücreti net 1.400 liraya çıkaracağız. Büyükşehirlerde her ay 100 TL destek vereceğiz. Asgari ücretten vergi almayacağız. Yıllık 700 bin kişiye iş imkamı oluşturacağız. Böylece asgari ücret açlık sınırının üzerine çıkacak bin 750 olacaktır.

        EVİ OLMAYANA 250 TL YARDIM, EMEKLİYE YILDA İKİ KEZ DESTEK

        - Evi olmayana 250 TL kira yardımı yapacağız. Emeklilerin banka promosyonu alabilmesinin önünü alacağız. Emekliye her yıl mart ve eylül ayında birer asgari ücret tutarında destek vereceğiz.

        HER ÖĞRENCİYE 10 BİN TL YÜKSEK ÖĞRENİM KUPONU

        - Aile avukatlığı sistemi oluşturacağız. Her öğrenciye öğrenim süresince 10 bin liraya kadar yüksek öğrenim kuponu verip işe girince faizsiz olarak 4 yılda tahsil edeceğiz.

        MUHTAÇ AİLELERE HİLAL KART

        - Sosyal hizmet ve yardımlarda hak arama imkanı getirilecek. Muhtaç aileleri harcama kartı 'hilal kart' imkanı sağlanacak.

        - Aylık 200 kilovat saatin altında elektrik tüketen vatandaşlarımaza yüzde 70 indirim sağlayacağız.

        - 65 yaş aylığı 360 liraya yükseltilecek. Belli nüfusun üzerindeki yerlerde yaşlı bakım evi yapılacak. Engelli kardeşlerimize işe yerleştirmede öncelik sağlanacak. Bu kardeşlerimizin tıbbı rehabilitasyon imkanını yükselteceğiz. Engelli aylığını 400 liraya çıkarcağız.

        GAZİYE 3 BİN 600 GÜNDE EMEKLİLİK HAKKI

        - Gazilerimize 3 bin 600 günde emeklilik hakkı vereceğiz. Şeref aylığı 1.400 liraya yükseltilecek. Kamu personel rejimini yeniden düzenleyeceğiz. Kamuda çalışan taşeron işçiler ve 4C'lileri kadroya alacağız.

        - Kamu çalışanlarına disiplin affı getireceğiz. Emekli ikramiyesinde yıl sınırını tümüyle kaldırıcağız. İmamsız cami kalmayacak.

        CEMEVLERİNE DEVLET DESTEĞİ

        - Cemevi gerçeği siyasi kaygılardan uzak kabul edilecek. İnanç ve kültür evlerimizin bir unsuru olan Cemevlerimize devlet yardımı yapılacaktır. Diyanet, Alevi inancını da temsil edecek şekilde yapılandırılacak.

        'POLİSLERİN EK GÖSTERGESİ YÜKSELTİLECEK'

        - Sağlık çalışanlarına yıpranma payı yanında ek ödemeleri yansıtacağız. Emniyet çalışanlarımızın çalışma şartları ve özlük haklarını iyileştirerek polislerin ek göstergesini 3 bin 600'e yükselteceğiz.

        - Büyükşehir sınırını mülki sınır yapan düzenlemeyi kaldıracağız. Özel idare ve köyleri yeniden kuracağız. Merkez köyler oluşturacağız.

        'SEN MERAK ETME DAVUTOĞLU BU ADANA MAVRASI DEĞİL'

        - Sen merak etme Davutoğlu kaynak var söylediklerimiz de Adana mavrası değil... Kaynak bulma kosunuda göstereceğimiz referans hayali değil. Programlarımızın kaynağı ayrıntılı olarak hesaplandı. Alayının kaynağı vardır toplamı da 78 milyar dolardır.

        BEŞ ADIMDA 71.9 MİLYAR LİRA KAYNAK

        - Bu kaynakların üstünü ayakkabı kutusuyla örtseniz de onlar gelecek zaten. Sayıyorum:

        Bir:Toplumsal seferberlik başlatılacak, kayıt dışılıkla etkin mücadeleyle vergide performans artışıyla ilave 13.4 milyar lira ilave kaynak elde edilecektir. İki:Kaçakçılıkla mücadeleden gelecek kaynak 6 milyar lira, Üç:Devletin mal ve hizmet alım giderlerindeki israfların önlenmesinden 23.3 milyar lira,Dört: İmar rantının vergilendirilmesiyle 12 milyar, Beş: Ekonomik program sayesinde büyüme performansının sağlayacağı 17 milyar Türk lirası... Böylece ilave kaynak 71.9 milyar Türk lirasına ulaşacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ