Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Bahçelievler’de metrobüse binip işe gitmek isteyen iş güvenlik uzmanı Eda Ö., önce tacize uğradı ardından gasp edildi.

        Cumartesi sabahı saat 07.30 sıralarında meydana gelen olay şöyle gelişti. Bahçelievler’de oturan iş güvenlik uzmanı Eda Ö., görev yaptığı şirkete gitmek için metrobüsü kullanmak istedi. Bahçelievler’den metrobüs durağına giden genç kızı, kimliği belirsiz bir kişi durdurdu. Önce genç kıza tacizde bulunan saldırgan, Eda Ö.’nün tepkisi ile karşılaşınca bıçak zoruyla genç kızın cep telefonunu istedi. Genç kız ise cep telefonunu vermemek için saldırgana direndi.

        Bunun üzerine saldırgan elindeki bıçağı rastgele Eda Ö.’ye saplayıp telefonu alarak kaçtı. Genç kız önce bıçaklandığını anlamasa da bir süre sonra halsiz düşüp vücudundan akan kanları fark etti. Bir kenera yığılan genç kız Vatandaşların yardımıyla taksiye bindirilip Bakırköy Dr. Sadi Konuk eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine kaldırıldı. Burada bacağının ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı anlaşılınca da tedaviye alındı. Kanaması durdurulup bıçaklanan yerlerine dikiş atılan Eda Ö. ardından bir odaya alınarak tedavi altına alındı.

        GÜVENLİK EKSİK

        Vatan Gazetesi'nin haberine göre, olaya tepki gösteren vatandaşlar ise yetkililerin metro ve metrobüs duraklarında insanların önünü kesip para isteyen vermeyince de gasp eden kişiler ile ilgili önlem alması gerektiğini belirterek, “Neredeyse 24 saat çalışan metrobüs duraklarından insanlar özellikle de kadınlar kendilerinden para isteyen kişiler tarafından rahatsız ediliyor. Emniyet bu tehlikeye karşı önlem almalıdır” dedi.

        İETT'DEN AÇIKLAMA

        İETT'den taciz iddiası ile ilgili açıklama geldi;

        Dün basında yer alan Bahçelievler Metrobüs İstasyonu’nda meydana geldiği iddia edilen taciz ve gasp haberi ile ilgili kamuoyu açıklamamız aşağıdaki gibidir;

        Bahçelievler Metrobüs İstasyonu’nda, saat 07.30 civarı İş Güvenlik Uzmanı Eda Ö. isimli bayan yolcuya önce taciz, sonrasında saldırı meydana geldiği ile ilgili medyada çıkan haber incelenmiştir.

        Olayın meydana geldiği tarih ve saatte, Metrobüs Komuta Merkezi ve Güvenlik Birimi kayıtlarında, Bahçelievler ve diğer Metrobüs istasyonlarında böyle bir olay kaydına rastlanmamıştır. Aynı gün ve saatte görev yapan güvenlik personeli Abdurrahim YILMAZ ile görüşülmüş, o saatlerde istasyon içinde ve üst geçitte böyle bir olay yaşanmadığı bilgisini vermiştir. Ayrıca olayın yaşandığı tarih ve saatte istasyonda bulunan kamera görüntüleri iki farklı açıdan izlenmiş, geriye dönük kamera taramalarında herhangi bir olay bulgusuna rastlanmamıştır.

        Yaşanan olay hakkında Bahçelievler Polis Merkezi ile görüşülmüş, 02.05.2015 tarihinde Merkezlerinde böyle bir olay kaydı olmadığı yönünde bilgi alınmıştır. Daha sonra Ataköy Polis Merkezi aranmış, olay tarihi ve saatinde Polis Merkezinin mobese kamerası taramasında, Cumartesi sabah 07.00 civarı Bakırköy yan yol üzeri Mektebim Okulları önünde mağdurun saldırıya uğradığını, yaklaşık 100 metre yürüdükten sonra Behçelievler üst geçit çıkış merdiveninin korkuluk demirine yaslanarak olduğu yerde kaldığı ve kalkamadığı yönünde bilgi alınmıştır.

        Mobese kayıtlarından da anlaşıldığı üzere, Cumartesi sabah yaşanan saldırı olayının Metrobüs istasyonu ve üst geçitte meydana gelmediği, medyada çıkan bazı haber kaynaklarında olayın Metrobüs istasyonunda, bazı haber kaynaklarında ise üst geçitte gerçekleştiği yönünde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır. Metrobüs istasyonları ve üst geçitlerinde bu ve benzeri olayların yaşandığı durumlarda, amir ve güvenlik personeli tarafından Metrobüs Komuta Merkezi’ne anlık olarak bildirilmektedir. Alınan olay bilgisi Haber Komuta Merkezine verilerek, Haber Komuta Merkezi aracılığı ile ilgili birimler (polis, ambulans vb.) talep edilerek gerekli işlemler yapılmaktadır.

        Bu vesileyle, saldırıya uğrayan Eda Ö.’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletir bir an evvel eski sağlığına kavuşmasını dileriz. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin ise yakalanarak hakettiği cezaya çarptırılmasını temenni ederiz.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ