Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşçi kaçıran 6 PKK'lıya 180 yıl hapis ve 96 bin lira ceza kesildi

        Ahmet YUKUŞ-DİYARBAKIR

        Bingöl'ün Karlıova İlçesi Sudurağı Köyü'nde 8 Aralık 2011 günü güvenlik güçleri PKK'lıların saklandığını belirlediği bir ahıra operasyon düzenledi. Operasyonda 7 PKK'lı teslim olurken, grubun sorumlusu olan 'Serbest' kod adlı Faruk Kızılbaş, girdiği çatışmada öldürüldü.

        Teslim olan ve dondurucu soğukta üşüyen 14 yaşındaki PKK'lı Hasan Salık,'a operasyona katılan bir asker parkasını giydirmişti. Salık'ın yaşı küçük olduğu için ayrı yargılandığı davada 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        AHIR SAHİBİDE YARGILANDI

        Teslim olduktan sonra tutuklanan PKK'lılar Ozan Çelik, İbrahim Engin, Serhat Kursu, Çetin Güler, Mehmet Şerif Aslan, Necip Özdil ile ahırın sahibi Faruk İnanır'ın, haklarında ise 'Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' cezası ile dava açıldı. Cumhuriyet başsavcılığınca hazırlanan iddianamede örgüt mensupların; köylü, işçi, ve iş adamının da aralarında bulunduğu 7 kişiyi silahla kaçırıp para aldıklarına yer verildi.

        Bingöl Ağırı Ceza Mahkemesi'nde yargılanan PKK'lılara mahkeme heyeti son savunmalarını yapmak için söz verdi. Ancak sanıklar tercüman aracılığıyla verdikleri ifadede: "SEGBİS'le ifade vermek istemiyoruz, bizzat gelip mahkeme huzurunda ifade vermek istiyoruz" dedi.

        180 YIL HAPİS VE 96BİN LİRA CEZA KESİLDİ

        Bunun üzerine kararını açıklayan mahkeme, PKK'lı Mehmet Şerif Aslan ile Serhat Karsu'yu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptı. Ayrıca Aslan'a 55 ve Karsu'ya da 76 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, diğer sanıklardan; İbrahim Engin'e 12, Çetin Güler'e 10, Ozan Çelik'e 12, Necip Özdil'e ise 15 yıl olmak üzere 6 PKK'lıya toplam 180 yıl hapis cezası verdi. Örgüt mensuplarının aldığı bir kısım hapis cezalarını paraya çeviren mahkeme toplamda 96 bin lira ceza ödemelerine hükmetti. Silahlı örgüt mensuplarını evinin ahırında barındırdığı için hakkında dava açılan Faruk İnanır ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ